Dosarul şoferiţei de troleibuz care a lovit mortal o minoră, trimis în judecată. Pedeapsa pe care o riscă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal, anunță că a finisat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, de învinuire a unei femei de comiterea infracțiunii de încălcare a regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudență decesul unei persoane (art.264 alin.(3) lit.b) din Codul penal).

Procurorii au înaintat acuzarea pe faptul că, învinuita, în timpul deplasării cu mijlocul de transport, a ignorat cerințele Regulamentului Circulației Rutiere, fapt ce a dus la tamponarea unei minore de 12 ani.

Mai exact, șoferița de troleibuz nu a ţinut seama de totalitatea factorilor ce caracterizează condiţiile rutiere, existenţa unor obstacole pe sectoarele drumului, intensitatea şi nivelul de organizare a traficului rutier, învinuita având obligaţia să se abţină de la mişcare, dacă alţi participanţi au prioritate, în spaţiul longitudinal al carosabilului.

Fiind în zona de acțiune a indicatoarelor rutiere „Trecere pentru pietoni” și marcajului rutier orizontal longitudinal „Trecere pentru pietoni” pe bd. Mircea cel Bătrân, din mun.Chișinău, a tamponat pietonul, care traversa carosabilul de la dreapta spre stânga, relativ deplasării mijlocului de transport, unde în urma traumatismelor suportate, victima a decedat la fața locului.

Învinuita și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea faptei imputate. Măsura preventivă – arestul la domiciliu – a fost prelungită în privința acuzatei.

Aceasta riscă o pedeapsă maximă de până la 7 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/