Euro 7: Costuri directe de până la 10 ori mai mari decât estimările Comisiei Europene

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Opt țări UE, printre care și România, s-au unit de curând împotriva standardului de emisii Euro 7.

Pe de-o parte producătorii de autovehicule vin cu argumente împotriva acestor norme, iar pe de altă parte Bruxelles-ul se pare că nu ține seama de lamentările lor. Pe scurt, divergența a apărut din cauză că începând cu anul 2035, în UE, nu se mai înmatriculează altceva decât electrice, dar același parlament european îi obligă pe constructorii de automobile ca din 2025 să treacă la un nou standard de poluare.

Alte organizații, mai mult sau mai puțin independente, susțin că îndeplinirea viitoarelor norme Euro 7 este floare la ureche pentru producători și că aceștia din urmă vor obține profituri tot mai frumoase, odată cu trecerea la noile norme.

Prin urmare, argumentul producătorilor de automobile împotriva Euro 7 ar fi că reglementările sunt prea costisitoare și inutile, deoarece industria cheltuiește deja zeci de miliarde de euro pe vehiculele electrice cu emisii zero. Dar Comisia Europeană consideră că reglementările sunt necesare pentru a reduce emisiile nocive și pentru a preveni repetarea, așa-numitului scandal al emisiilor, Dieselgate – Volkswagen, din 2015.

Mai mult, standardul Euro 7 s-ar aplica tuturor vehiculelor, indiferent dacă sunt alimentate cu motorină, benzină, hibrid sau electricitate, deoarece ia în considerare abraziunea frânelor și anvelopelor care produce microplastic.

Propunerea Euro 7 privind emisiile poluante ar duce la creșteri directe ale costurilor de 4 până la 10 ori mai mari decât cele citate de Comisia Europeană, potrivit unui nou studiu.

Regulamentul Euro 7 propus va crește costurile de producție ale autoturismelor, camionetelor, camioanelor și autobuzelor. Un studiu realizat de Frontier Economics calculează costurile per vehicul la aproximativ 2.000 de euro pentru autoturismele și camionetele cu motor cu ardere internă și la aproape 12.000 de euro pentru camioanele și autobuzele diesel. Aceste cifre sunt de 4 până la 10 ori mai mari decât estimările Comisiei Europene din evaluarea sa de impact a Euro 7 (180-450 euro pentru autoturisme și camionete; 2.800 euro pentru camioane și autobuze).

Aceste estimări cuprind numai costurile directe de producție, în primul rând pentru echipamente și investiții. Este important să rețineți că aceste costuri suplimentare nu corespund prețurilor de achiziție; în schimb, acestea cresc și mai mult prețurile pentru utilizatorii finali. Prin urmare, creșterile de prețuri ar fi probabil mai mari decât cifrele citate în studiu.

Cu normele actuale Euro 6/VI, UE are cele mai cuprinzătoare și mai stricte standarde pentru emisiile de poluanți (cum ar fi NOx și particulele în suspensie) din lume. Emisiile de gaze de eșapament sunt deja la un nivel abia măsurabil datorită tehnologiei de ultimă generație a vehiculelor.

„Industria auto europeană se angajează să reducă în continuare emisiile în beneficiul climei, al mediului și al sănătății. Cu toate acestea, propunerea Euro 7 pur și simplu nu este modalitatea corectă de a face acest lucru, deoarece ar avea un impact extrem de scăzut asupra mediului la un cost extrem de ridicat. Tranziția către electrificare va aduce beneficii mai mari pentru mediu și sănătate, înlocuind în același timp vehiculele mai vechi de pe șoselele din UE cu modele Euro 6/VI extrem de eficiente.”

Sigrid de Vries, directorul general al Asociației Europene a Producătorilor de Automobile (ACEA)

Pe lângă costurile directe, propunerea Euro 7 va genera costuri indirecte, cum ar fi un consum mai mare de combustibil. Pe durata de viață a unui vehicul, acest lucru ar putea crește costurile legate de alimentare cu combustibilul cu 3.5 % – 20.000 de euro în plus pentru camioanele care fac distanțe lungi și 650 de euro pentru autoturisme și camionete.

Aceste costuri indirecte – care sunt ignorate în evaluarea impactului realizată de Comisia Europeană – se adaugă costurilor directe. Acestea s-ar adăuga la costul total al deținerii unui vehicul, punând presiuni financiare suplimentare asupra consumatorilor și întreprinderilor într-un moment de inflație ridicată și de creștere a prețurilor la energie.


Într-un context, directorul general al Renault Group, Luca De Meo, a declarat că normele de emisii poluante Euro 7 propuse de Comisia Europeană vor distrage industria auto de la electrificare şi, în acest context, a mulţumit Guvernului italian pentru că se opune acestor norme.

„Vor să introducă o nouă reglementare care ne-ar distrage de la misiunea noastră de a transforma industria. Aceasta ne-ar obliga să investim foarte mulţi bani în lucruri care nu au un viitor, aşa că aş dori ca Uniunea Europeană să îşi revizuiască intenţiile vizând aprobarea normelor Euro 7 în forma actuală.”

Şeful Renault a subliniat că în lupta sa împotriva normelor Euro 7, Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile este pe aceeaşi lungime de undă cu guvernul italian. „Italia a adoptat o poziţie foarte clară şi îi mulţumim pentru sprijinul său”, a spus De Meo. La începutul lunii mai, ministrul italian al Transporturilor, Matteo Salvini, a spus că Italia şi aliaţii săi din Uniunea Europeană “au numărul de voturi necesar” pentru a bloca normele Euro 7.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/