Exemplu! Cum a reușit Guvernul Poloniei să oprească din timp scumpirea carburanților

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Guvernul Poloniei a reușit să preîntâmpine scumpirea carburanților, prin măsuri aplicate, încă de anul trecut, gen reducerea accizelor începând din decembrie 2021 și scăderea TVA-ului de la 1 februarie 2022, moment când a fost activat Scutul Anti-Inflație 2.0.

Astfel, polonezii se pot aștepta să plătească mai puțin pentru combustibil, alimente de bază, gaze naturale, căldură, precum și îngrășăminte. În plus, cota redusă de TVA la energie electrică se va aplica și pentru încă câteva luni.

FOTO: wyborkierowcow.pl

Scutul anti-inflație al guvernului polonez este unul dintre cele mai extinse programe de acest fel din Europa. Aceste măsuri guvernamentale, împreună cu primul program, vor aduce polonezilor economii de aproape 25 de miliarde PLN (105 miliarde de lei moldovenești).

Premierul Mateusz Morawiecki a declarat:

„Inflația a apărut în Polonia odată cu pandemia de COVID-19, manipulările prețurilor de către Gazprom și politica iresponsabilă a Uniunii Europene în domeniul climei. Acestea sunt cele trei cauze principale.

În niciun caz guvernul polonez nu va sta în spate și nu își va îngropa capul în nisip. Face tot ce îi stă în putință pentru a menține prețurile mai mici și pentru a combate inflația furioasă.

În prezent, taxa pentru emisiile de CO2 reprezintă peste 50% din prețul energiei electrice. Acesta este costul real al politicii iresponsabile și dogmatice a Uniunii Europene în domeniul climei.”

Măsurile din Scutul Guvernamental Anti-Inflație 2.0 se vor aplica, până la 31 iulie 2022, astfel:

  • reducerea TVA la carburanți de la 23% la 8%!
  • reducerea TVA la gazele naturale de la 8% la 0%!
  • reducerea TVA la produsele alimentare de bază la 0%!
  • reducerea cotei de TVA de 5 % pentru energia electrică pentru a rămâne în vigoare pentru mai mult timp!
  • reducerea TVA la 5% pentru încălzire prin rețeaua de termoficare!

Apropo, tot de curând, și guvernul ungar a prelungit, pentru încă trei luni, plafonarea prețurilor la carburanți. Astfel, în Ungaria, prețul benzinei 95 și al motorinei „de bază” nu poate depasi 480 HUF/l brut, până la data de 15 mai.

Premierul Viktor Orban a vorbit despre „politica sa în patru opriri” – patru plafoane de preț care au ajutat la menținerea inflației sub 10%. Este vorba despre plafonarea prețurilor la energia de uz casnic, la combustibili, la alimente și la rata dobânzii la creditele ipotecare. „Fără plafonare, am fi cu mult peste prețul de 500 HUF, așa că „înghețarea” prețurilor și-a dovedit valoarea și în acest domeniu al carburanților.”

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/