Fostul șef al Daimler AG: “În ziua de azi motorul mașinii nu prea mai contează”

Fostul director general al Daimler, Dieter Zetsche, a făcut o declarație cel puțin interesantă în cadrul unui interviu recent. Inginerul german susține că, pentru clienții din ziua de azi, motoarele mașinilor nu mai sunt la fel de importante cum erau odată – acestea nu mai reprezintă un criteriu de diferențiere.

Dieter Zetsche a renunțat la poziția de Director General al Daimler anul acesta, după 40 de ani petrecuți în cadrul companiei germane. În ciuda experienței sale în inginerie și al renumelui pe care brandul Mercedes-Benz îl are în această sferă, Zetsche a făcut o declarație surprinzătoare în timpul unui interviu acordat celor de la Top Gear.

FOTO: dw.com

Acesta susține că motorul unei mașini nu prea mai contează, în ochii clientului din ziua de azi.

“Am creat motoare în colaborare cu Renault și am dublat vânzările clasei A. Motorul nu mai reprezintă un criteriu major de diferențiere – pentru voi [n.r. specialiștii], da, dar nu și pentru majoritatea clienților. Nici conducerea autonomă de nivel trei, nici serviciile de mobilitate. Așadar, în aceste domenii, încheiem colaborări”.

Totuși, Dieter Zetsche a ținut să sublinieze faptul că nu desconsideră motoarele Mercedes-Benz.

“Nu consider că producem obiecte oarecare și că avem pur și simplu un departament de marketing inteligent. Nicidecum. Există multe puncte forte în ceea ce privește ingineria. Un Mercedes rămâne un Mercedes”, a explicat fostul CEO al Daimler.

Întrebat dacă Mercedes-Benz va supraviețui în această nouă eră cu atât de mulți concurenți noi şi dacă e periculos acest joc, expertul a spus:

“Nu înţeleg acest lucru ca pe o sarcină periculoasă. Lumea se schimbă. Dacă stai nemișcat, ești mort. Deci ăsta e lucrul periculos de făcut. Suntem într-o condiție sănătoasă, astfel încât să putem participa la schimbare și într-o oarecare măsură să o definim”.

După 13 ani petrecuți la conducerea grupului german, Dieter Zetsche a fost înlocuit cu suedezul Ola Källenius. Rivalii de la BMW au realizat un clip amuzant cu ocazia retragerii lui Zetsche, în care susțin că acesta s-a pensionat pentru a putea conduce liniștit BMW-uri.

Vezi şi: Şeful Daimler AG prezice viitorul lumii. În particular, din 2020 va începe falimentul industriei auto

Cmentariile sunt închise