(video) Dieter Zetsche, deja fostul şef Daimler AG, a fost surprins conducând un BMW. Există o explicaţie

Ieri a fost ultima zi de lucru a lui Dieter Zetsche în calitate de şef Daimler AG şi preşedinte al diviziei Mercedes-Benz Cars, iar la scurt timp a fost surprins deja la volanul unui BMW.

Cum a fost posibil așa ceva poate vă întrebaţi? Aflaţi că imaginile apar într-un filmuleţ produs de BMW, iar Dieter Zetsche este interpretat de un actor care îi seamănă perfect.

Clipul The Last Day îl arată pe Dieter Zetsche luându-și adio de la biroul său, de la angajați și părăsind apoi sediul Mercedes-Benz din Stuttgart la bordul unei limuzine S-Class. Odată ajuns acasă, acum pensionar după mai bine de un deceniu în fruntea grupului auto, fostul șef de la Mercedes scoate din garaj un nou BMW i8 Roadster și demarează în trombă.

“Îți mulțumim, Dieter Zetsche, pentru atâția ani de rivalitate care ne inspiră”, este mesajul plin de umor, care însoțește imaginile.

Departamentul de PR al celor de la Mercedes-Benz a apreciat gluma și a dat share filmului pe pagina lor oficială de Facebook. Postarea este însoțită de descrierea “Mulțumim, BMW, pentru sugestia amabilă – dar suntem 100% siguri că deja a ales un EQ”.

Ieri, 22 mai 2019, Dieter Zetsche în vârstă de 66 de ani, a participat la ultima ședință a membrilor Consiliului de Administrație de la Daimler în cadrul Adunării Generale Anuale a Acţionarilor Daimler AG. După 13 ani la cârma grupului premium german, Zetsche a fost înlocuit de suedezul Ola Källenius, cel care s-a alăturat grupului în 1995.

Printre altele, este necesar de menţionat că la Adunarea Acționarilor, la care erau așteptate circa 6.000 de persoane, s-a votat desprinderea diviziei de camioane Daimler Truck AG, care marchează în acest fel apariția companiei de autoturisme și vehicule comerciale sub numele Mercedes-Benz AG. În același timp, divizia de servicii financiare va deveni Daimler Mobility AG.

Noua structură ar trebui să intre în vigoare de la 1 noiembrie 2019. Daimler AG va rămâne un holding ce va deține controlul asupra celor trei companii și va oferi funcțiile de guvernare, strategie și control.

Conform informaţiilor oficiale, Zetsche nu a părăsit definitiv compania! El urmează să fie ales în calitate de membru al Consiliului de Supraveghere al Daimler AG, unde va prelua rolul de președinte al lui Manfred Bischoff, însă abia în 2021. Conform legislaţiei germane, Zetsche trebuie să ia o pauză de doi ani în activitate pentru noul post.

Cmentariile sunt închise