(video) Maşinile Waymo ajung singure pe un drum fără ieşire din San Francisco. Nimeni nu știe motivul

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Locuitorii uneia dintre străzile fără ieşire din San Francisco s-au plâns autorităților de comportamentul ciudat al maşinilor cu autopilot din parcul companiei Waymo.

Acestea se deplasează pe drumul unde locuiesc, stau puțin, se întorc și pleacă, scrie cbslocal.com.

Mașinile autonome au ales din motive necunoscute 15th Avenue din zona Richmond. Strada se termină într-o fundătură, iar traficul de mașini pe ea este practic absent. Prin urmare, locuitorii au observat foarte repede taximetrele robotizate care vin la ei fără niciun scop.

Automobilele se deplasează autonom până la capătul străzii, uneori stau puţin acolo, după care se întorc şi pleacă. În unele zile astfel de oaspeți neinvitaţi pot ajunge până la 50, iar alteori se pot aduna concomitent mai multe autovehicule.

Deoarece mulți localnici muncesc de la distanță de acasă, o astfel de “invazie” le provoacă neplăceri și anxietate. Totul continuă să se întâmple deja de câteva săptămâni.

Cel mai interesant este că în astfel de maşini există operatori, însă aceştia singuri nu ştiu ce se întâmplă. Ei monitorizează doar activitatea de automatizare, nu pot reprograma comportamentul maşinii și nu-l pot explica. Iar compania în sine nu a dat încă un răspuns motivat.

Amintim că robotaximetrele Waymo au început să funcționeze în San Francisco de la sfârșitul lunii august. Oricine poate deveni pasager și călătoriile sunt gratuite, deşi mai întâi este necesar de depus o cerere, de aşteptat aprobarea acesteia, după care se intră pe o listă a pasagerilor-testeri aprobaţi.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/