(video) Honda lansează noul Civic Type R în SUA şi Japonia împreună cu specificațiile complete

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După o premieră organizată la mijlocul verii, Honda introduce noul Civic Type R pe piaţa din SUA şi cea din Japonia. În patrie chiar încep vânzările din 2 septembrie şi volumul planificat lunar este de minimum 400 de unităţi.

Iar pentru a impulsiona startul vânzărilor niponii l-au urcat pe Max Vestappen la volan pentru ca să arate cât de bine se conduce acest automobil sport.

Caracteristici cheie:

  • Sub noua sa capotă ventilată din aluminiu se află o versiune și mai puternică a motorului premiat Honda K20C1.
    • Puterea, cuplul și răspunsul au devenit mai bune datorită unui turbocompresor reproiectat, unui debit de aer de admisie crescut și unui nou sistem de evacuare mai eficient, care are un design direct și o supapă de evacuare activă, alături de noi setări pentru ECU.
    • Mărimea, forma și numărul lamelor turbinei din turbocompresor au fost optimizate împreună cu acel flow path al admisiei, permițând turbocompresorului să genereze presiune într-un interval mai larg și într-un mod mai eficient.
  • Motorul VTEC Turbo de 2.0 litri cu 4 cilindri produce acum 330 CP (320 în SUA) la 6.500 rpm și 420 Nm de cuplu între 2.600-4.000 rpm, plus 10 cai şi 20 Nm faţă de generaţia anterioară. Caracteristicile dinamice încă nu se anunţă.
  • O deschidere mai mare a grilei (cu 48%), radiatorul mai mare și un nou ventilator cu diametru mare îmbunătățesc răcirea motorului, asigurând performanțe susținute și optime în timpul condusului extrem. Pentru a consolida și mai mult legătura șoferului cu mașina, supapa activă din eşapament se deschide la turații mai mari pentru a intensifica sunetul motorului.
  • Cutia de viteze manuală cu șase trepte a fost resetată pentru o conexiune mai intimă și mai plină de satisfacții cu șoferul.
    • Un volant mai ușor cu 18% și un sistem revizuit de potrivire a turațiilor asigură o potrivire perfectă a turațiilor la schimbarea treptelor de viteză, ajutând la menținerea stabilității la intrarea în curbe.
    • Mai dispune de un levier mai rigid și un shift gate optimizat.
    • Un diferențial standard cu alunecare limitată, de tip elicoidal, pune eficient puterea motorului pe carosabil.
  • Ecartamentele maşinii sunt mai mari (+25.4 mm în față și +19.05 mm în spate). Împreună cu o suspensie frontală cu două braţe reajustate și una multi-link pe spate, cu amortizoare adaptive controlate electronic şi independent, aceste modificări îmbunătățesc stabilitatea în linie dreaptă și senzația de direcție.
    • Pentru o performanță de frânare excepțională, rotoarele de frână frontale din două piese reduc greutatea nesuspendată. Răcirea frânelor este, de asemenea, mai bună, iar o servofrână reajustată sporeşte senzația și controlul.
  • Șoferii pot comuta fără probleme între patru setări de performanță prestabilite, selectând diferite setări pentru motor, direcție, suspensie și sunetul motorului. Pe lângă modul Confort, Sport și R+, un nou mod Individual permite personalizarea experienței de conducere.
  • Desenat în Japonia, noul corp mai musculos al lui Type R este cu 20.32 mm mai lung, 12.7 mm mai scund şi cu 15.24 mm mai lat, cu aripi largi evazate datorită ecartamentelor mărite și a unor roţi cu jante ușoare de 19 inchi din aliaj negru mat, acoperite într-o versiune specială a anvelopelor Michelin Pilot Sport 4S cu 20 mm mai late (265 mm). Noile roți folosesc un design special „reverse rim” care îmbunătățește stabilitatea zonei de contact a anvelopei sub sarcină.
  • Toate panourile caroseriei din fața montanţilor A sunt noi și unice pentru Civic Type R faţă de cele ale unui Civic standard, inclusiv un nou design mai agresiv al barei de protecție frontale. 
    • Poziția sa inferioară este accentuată de ușile spate mai largi, exclusive pentru Type R și de o bară de protecție spate remodelată, care dezvăluie semnătura sa actualizată, trei orificii de evacuare rotunde. 
    • O aripă reproiectată cu suporturi din aluminiu turnat sub presiune și un nou difuzor posterior intensifică forța de apăsare şi o reduc pe cea de rezistenţă.
  • Civic Type R va fi disponibil în cinci culori izbitoare: istoricul Championship White, Rallye Red, Boost Blue, Crystal Black Pearl și Sonic Grey Pearl.
  • Interiorul conţine scaune, un covor şi alte ornamente roşii, pe lângă un levier din aluminiu şi o plăcuţă cu seria Type R. Șoferul stă mai jos decât înainte pe un scaun sport nou, mai ușor, cu funcţie de stabilizare, având în acelaşi timp o vizibilitate mai mare datorită montanţilor mai subțiri, oglinzilor laterale mutate și a capotei inferioare. Tapiţeria scaunelor este una cu efect de piele întoarsă şi va asigura confort inclusiv în deplasări lungi.
  • Panoul de bord de 10.2 inchi, în modul R+, permite șoferului să obțină informațiile necesare instantaneu, turația motorului și treapta cutiei de viteze fiind indicate în partea de sus. Iar un indicator de turație iluminat inspirat din motorsport îi va spune şoferului când e cel mai bine de schimbat treapta de viteză.
  • Monitorul central tactil de 9 inchi suportă Apple CarPlay și Android Auto wireless. Un încărcător wireless pentru smartphone-uri şi un sistem audio premium Bose Centerpoint vin standard.
  • Exclusiv pentru Type R, o nouă versiune a Honda LogR® Performance Datalogger combină computerul de bord și senzorii lui Type R cu o nouă aplicație încorporată pentru vehicul, fără a mai fi nevoie de una mobilă.
    • Acest lucru îi ajută pe șoferi să monitorizeze și să înregistreze o varietate de parametri de performanță în timp real atunci când conduc pe pistă sau pe alte circuite închise, datele ajutând la îmbunătățirea abilităților de conducere.
    • În plus, prin instalarea unui smartphone în vehicul și filmarea unui videoclip de conducere cu aplicația Honda LogR, este posibil de creat un singur videoclip sincronizat cu datele de conducere.
  • Dispune standard şi de Honda SENSING, un sistem avansat de asistență la conducere, care utilizează o cameră frontală cu unghi de vizualizare larg, care detectează obiecte cu precizie ridicată, senzori de parcare faţă/spate şi un radar posterior. Include cruise control adaptiv, intervenţie în direcţie pentru ocolirea obstacolelor, menţinere în bandă, recunoaştere indicatoare rutiere, fază lungă automată, etc.

Preţul de start al maşinii în Japonia este de 4.997.300 de yeni sau 36.000 de euro după cursul de schimb actual. Preţul american este de 42.895 dolari. Amintim că noul Civic Type R este aşteptat şi în Europa, însă abia la începutul lui 2023.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/