(video) Premieră mondială: Noua generaţie Honda Civic Type R – primele detalii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Premieră mondială de la Honda. Compania a dezvăluit în această dimineaţă devreme noul Civic Type R, care sărbătorește 25 de ani de la introducerea modelului de înaltă performanță și 50 de ani de Civic. Noul Type R de a şasea generaţie a fost conceput pentru a oferi cea mai incitantă experiență de până acum, bazându-se pe o tradiție lungă de mașini de performanță inspirate de spiritul curselor.

Ca parte a dezvoltării sale, inginerii niponi au rafinat fiecare aspect al noului model, inclusiv la capitolul design pentru o performanță aerodinamică mai bună. Iar componentele ușoare și revizuirile grupului de propulsie au creat cel mai receptiv și mai puternic Type R de până acum.

Din păcate zvonurile despre o unitate de propulsie hibridă, o cutie de viteze automată şi AWD nu s-au adeverit. Poate încă nu e timpul, ar fi considerat cei de la Honda. Astfel, noul Civic Type R poate fi considerat pe bună dreptate o evoluţie a modelului anterior, deşi nu radicală.

Primele detalii:

  • Dezvoltat sub conceptul Ultimate Sports 2.0, noul Type R se bazează pe silueta elegantă și sportivă a modelului Civic e:HEV recent dezvăluit. Pentru a îmbunătăți aspectul mai sportiv și a crește performanța de condus, Type R este vizibil mai scund și mai lat în poziție. Forma ghemuită este redată prin pasajele roților care se înfășoară peste roţi cu jante ușoare de 19 inchi din aliaj negru mat, îmbrăcate cu anvelope mai late Michelin Pilot Sport 4S la comandă.
  • Designul exterior transmite acum un sentiment de unitate, cu detalii clare pe barele de protecție, precum și caracteristici frumos integrate, cum ar fi ușile și arcadele din spate, care au fost toate dezvoltate exclusiv pentru Type R și aduc beneficii aerodinamice.
    • Grila mare inferioară a barei de protecție din față maximizează fluxul de aer către motor și funcționează la unison cu noua capotă subtilă, care are acum o ventilație pentru a maximiza din nou fluxul de aer în jurul capătului din față.
    • Alte detalii care ajută la maximizarea aerodinamicii includ orificiile de ventilație cu deschidere mare din spatele roților frontale și un difuzor posterior nou, mai mare, care este integrat direct în podea – el însuși modelat pentru a funcționa la unison cu caroseria de deasupra.
    • Noul design dramatic al aripii posterioare contribuie și mai mult la generarea forței aerodinamice, fiind mai înclinat spre spate pentru a suprima rezistența aerului. Susținută de noi suporturi din aluminiu turnat sub presiune, aripa stă acum mai jos, în acelaşi timp fiind mai lată decât cea a modelului anterior, accentuând noua linie elegantă a acoperișului și o poziție mai largă.
    • Printre culorile disponibile pentru caroserie se numără: istoricul Championship White, nuanţa solidă Rallye Red şi cele perlate Racing Blue, Crystal Black sau Sonic Grey.
  • Interiorul noului model este dedicat sporirii entuziasmului condusului și creșterii nivelurilor de concentrare. Menține nivelul ridicat de confort, caracter practic și rafinament întâlnit în noul Civic e:HEV, accentuat de detalii și caracteristici emoționante, concentrate pe performanță, cum ar fi emblematica garnitură roșie clasică Type R.
    • Cockpit-ul a fost conceput pentru a susține experiențe intense de condus: poziţia de şezut a şoferului este mai joasă, în timp ce este asigurată o vizibilitate mai mare peste capota coborâtă, unghiurile moarte și elementele reflectorizante fiind reduse. 
    • Scaunele sport ușoare frontale, proiectate într-o formă poliedrică tridimensională, cu tapițerie roşie opţională cu efect de piele întoarsă, oferă un sprijin excepțional pentru structura posturală a șoferului pentru a oferi confort și manevrabilitate pe pistă și în timpul călătoriilor lungi.
    • Șoferii vor putea comuta fără probleme între setările de performanță, cu moduri prestabilite pentru motor, direcție, suspensie și sunetul motorului. Pe lângă modurile Confort, Sport și +R, a fost introdus un nou mod Individual pentru a permite personalizarea experienței de conducere.
    • Nou mai este un indicator de turații iluminat pe panoul de bord, acum complet digital standard.
  • Performantul data logger Honda LogR revine într-un format semnificativ actualizat pentru această generație Type R și combină acum datele de performanță colectate de senzorii din mașină cu o aplicație pentru smartphone, care îi va ajuta pe proprietari să monitorizeze și să înregistreze o varietate de valori în timp real. 
    • Caracteristicile cheie includ un cronometru pentru a înregistra timpii pe tur, cercuri de frecare a anvelopelor care afișează forța maximă pe care o poate atinge vehiculul, afișarea 3D a mișcării vehiculului și o funcție inovatoare de scor care îi ajută pe șoferi să-și îmbunătățească abilitățile pe pistă și multe altele pentru a interacționa cu șoferii.
  • Noul Civic Type R va folosi în continuare motorul turbo VTEC de 2.0 litri şi cu patru cilindri (K20C), pus şi pe generaţia anterioară (pe aceasta dezvolta 320 CP/400 Nm), doar că în formă modernizată.
    • De exemplu, turbocompresorul revizuit are acum o carcasă compactă pentru a îmbunătăți eficiența generală a unității. Turbina în sine dispune de u număr mai mare de palete, cât și de o formă optimizată pentru a crește puterea și a îmbunătăți fluxul de aer.
    • Un sistem de evacuare a gazelor de eşapament revizuit, de înaltă eficiență, funcționează împreună cu cele de mai sus pentru a îmbunătăți raportul putere-greutate, cuplul și viteza maximă. Eşapamentul are în capătul vizibil un nou design cu trei terminaţii, pe lângă o modulare îmbunătățită a sunetului.
    • Honda afirmă că noul Civic Type R are cel mai puternic motor turbo VTEC şi este unuld dintre cele mai puternice automobile din clasă per litru (volum motor). Mai multe cifre vor fi anunţate mai târziu, dar informaţiile preliminare neoficiale spun că ar fi vorba despre 330 CP.
  • Cutia de viteze disponibilă va fi în continuare una manuală cu şase trepte şi cu sistem electronic de reglare a vitezei arborelui cotit în timpul schimbărilor de viteză (pentru a reduce smuciturile), iar tracţiunea – doar pe puntea din faţă + un diferenţial blocabil automat. Un sistem revizuit de potrivire a turațiilor cu blip automat asigură o potrivire perfectă a turațiilor la schimbarea treptelor de viteză, ajutând la echilibrarea mașinii la intrarea în viraje. Cutia de viteze a mai dobândit un levier cu rigiditate sporită şi are un shift gate pattern optimizat pentru comutări rapide şi precise.
  • Sistemul de frânare Brembo modernizat (doar pe puntea din faţă) păstrează discurile din două piese din generația anterioară pentru că s-au dovedit a fi longevive. Fiind testat şi pe Nürburgring, s-au mai făcut intervenţii la suspensie (pe față McPherson cu articulații de direcție separate și multi-link pe spate) şi direcţie.
  • Noua mașină mai are un control îmbunătățit al temperaturii și răcire cu aer printr-un radiator mai performant, asigurând performanțe susținute și optime în timpul utilizării intense. 

În Japonia şi SUA vânzările modelului vor începe din toamna acestui an. În Europa va ajunge la începutul lui 2023.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/