Creatorii modelelor Renault şi Dacia Duster vor fi obligaţi să le facă hibride

Compania Renault ar putea face un hibrid din versiunea europeană a modelului Duster. Concernul francez va fi forțat să supună electrificării şi modelele bugetare ale brandul Dacia pentru a respecta toate standardele de mediu impuse de autoritățile UE din 2020, scrie Automotive News Europe.

Noul standard ecologic calculează emisiile medii de CO2 pentru toate mașinile unei mărci şi impune o limită de 95 de grame per kilometru. În context şi din acest punct de vedere, pentru Renault Group, anume Dacia ar putea deveni marca cea mai problematică.

Insider-ii au calculat că dacă Renault nu va face nici un pas pentru a reduce nivelului toxic al gazelor emanate de maşini prin eşapamente, atunci grupul francez va trebui să plătească în 2020 o amendă de 450 de milioane de euro. Cifra reprezintă circa 17% din profitul estimat şi asta nu are cum să nu bată la buzunar.

Vezi şi: (video) Premieră pentru Dacia Duster! Primul motor pe benzină cu doar trei cilindri, made in România

De cealaltă parte, analiştii estimează că electrificarea gamei de modele Dacia va costa puţin peste 670 de milioane de euro. Tot ei afirmă că costul introducerii unui nou sistem de propulsie nu poate fi transferat complet pe umerii consumatorilor, asta deoarece o creștere semnificativă a prețurilor în segmentul bugetar va duce în mod inevitabil la o scădere a cererii de produse.

Faptul că Renault are în vedere diferite opțiuni pentru a minimiza pierderile cauzate de noile reglementări de mediu a fost confirmat de șeful departamentului vânzări a companiei franceze, Olivier Murguet, dar detalii despre măsurile care se vor lua nu se cunosc la moment.

Presa consideră că în Europa occidentală ar putea apărea în scurt timp o versiune Duster cu o motorizare hibridă care o va avea şi noul Renault Clio. Respectiv, un astfel de Duster ar putea deveni cea mai scumpă Dacia din istorie. Posibil am putea să vedem o astfel de maşină şi pe piaţa din ţara noastră, deşi nu facem parte din UE şi nu ne afectează măsurile impuse acolo împotriva poluării.

Vezi şi: (foto) Primul Dacia Duster plug-in hybrid a apărut pe străzile din România

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/