Experiment surprinzător: Maşinile plug-in hybrid poluează mai mult decât se promovează

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Una dintre analizele realizate de către Transport & Environment (T&E), Federația Europeană pentru Transport și Mediu, ridică nişte semne de întrebare. S-a constatat că emisiile de CO2 ale hibridelor plug-in sunt de 5-7 ori mai mari decât cele declarate de producători.

Respectiva entitate a organizat un test, realizat de către universitatea tehnică din Graz, Austria, prin care a verificat în condiții reale de drum, emisiile de CO2 de la trei autoturisme PHEV. Modelele cu o astfel de unitate de propulsie sunt promovate în prezent ca o soluție climatică intermediară, dar testele efectuate cu cea mai nouă generație de vehicule arată că acestea poluează semnificativ mai mult decât se pretinde, pe rutele din orașe sau din jurul acestora.

La test au participat versiunile PHEV ale celor mai noi BMW Seria 3, Peugeot 308 și Renault Megane. Acestea au emis mai mult CO2 decât s-a anunțat atunci când au fost testate, chiar și la pornirea cu o baterie plină cu energie.

Modelul BMW a poluat de trei ori mai mult decât anunța oficial atunci când a fost condus pe o rută tipică pentru navetiști, conform testelor efectuate de Universitatea de Tehnologie din Graz, comandate de T&E. Modelele Peugeot 308 și Renault Megane au avut performanțe mai bune, dar totuși au poluat cu 20% și, respectiv, cu 70% mai mult decât se pretindea, în ciuda distanței relativ scurte parcurse dus-întors (55 km).

În timpul condusului în oraș, Peugeot obținea puțin peste jumătate (53%) din autonomia electrică anunțată cu o singură încărcare, în timp ce BMW avea doar 74%. Doar Renault obținea autonomia electrică revendicată. Cu toate acestea, cu doar 50 de km la o singură încărcare și fără încărcare rapidă, utilizarea unui astfel de Renault, în modul cu zero emisii, pe rutele navetiștilor din orașele europene va rămâne limitată.

Mașinile procurate de companii reprezintă 71% din vânzările noi de PHEV-uri la nivel european, iar cercetările arată că marea majoritate a kilometrilor o parcurg cu motorul termic și sunt rareori încărcate electric. Când au fost testate cu o baterie goală, modelele BMW, Peugeot și Renault au emis de 5-7 ori mai mult CO2.

Concluzia T&E este că guvernele ar trebui să pună capăt subvențiilor anume pentru flotele de vehicule PHEV și să le impoziteze pe baza poluării lor din lumea reală. În acelaşi timp, trebuie să încurajeze companiile să utilizeze mașini electrice cu baterii care sunt cu adevărat zero emisii.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/