Fabrica HORSE Romania a început producția motorului HR12. Îl va folosi noul Duster

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

HORSE a început producția și asamblarea motorului său pe benzină de 1.2 litri și cu trei cilindri (HR12) la uzina sa din Mioveni, România. În prezent fiind cel mai eficient motor din portofoliul de produse HORSE și cel mai puternic produs la HORSE România, unitatea HR12 va fi utilizată pe mai multe mașini, inclusiv pe hibride.

Startul producției la Mioveni completează capacitatea globală a HORSE pentru motorul HR12. Motoarele produse în România vor fi instalate pe noile modele Dacia Duster. Fabrica HORSE Valladolid din Spania va continua să producă motorul pentru modelele Renault Austral și Espace.

HORSE HR12

Extinderea amprentei globale a HORSE

HORSE România va asambla motorul HR12 la fața locului. Turnarea blocurilor cilindrice se realizează în turnătoria sa de aluminiu, cea mai mare de acest tip din România și din cadrul ecosistemului HORSE.

HORSE a investit masiv în instalația de la Mioveni pentru a permite producția HR12. Pe linia de asamblare au fost modificate peste 75% din posturile de lucru existente și au fost instalate 24 de noi posturi. Ca urmare, întregul ciclu de viață al producției – inclusiv turnarea și finisarea blocurilor de cilindri – va fi realizat complet intern.

HORSE a investit, de asemenea, în capacități avansate de testare și de asigurare a calității la Mioveni, inclusiv un sistem de testare a scurgerilor cu heliu, un scaner CT pentru blocurile de cilindri și mașini de spălare și uscare de înaltă presiune.

Ca urmare a acestor investiții, compania a creat 70 de noi locuri de muncă locale permanente și se așteaptă ca noua capacitate instalată să producă 450.000 de motoare pe an. Doar 18% din producție va fi exportată în afara UE la uzina HORSE din Bursa, Turcia.

HORSE HR12

Tehnologia motoarelor de ultimă generație

HR12 este un benzinar cu trei cilindri, de 1.2 litri, conceput pentru a acoperi o gamă largă de produse. Acesta are o putere maximă de 96 kW (130 CP) la 4500 rpm. Cuplul maxim de 230 Nm e valabil de la 1800 rpm.

Dezvoltat atât pentru piețele din UE, cât și pentru cele globale, HR12 respectă în totalitate reglementările EU6D-Full. Mai mult, a fost proiectat pentru a respecta și noile reglementări Euro7!

Acesta oferă un management termic de ultimă generație, utilizând tehnologii precum răcitoarele de aer cu apă încărcată și recircularea gazelor de eșapament răcite la presiune joasă. HR12 are și o configurație cu o cursă lungă a cilindrilor pentru o mai mare economie de combustibil în timpul utilizării.

Vezi neapărat și: (video) Test Drive: Noul Dacia Duster III

Cmentariile sunt închise