Ultima oră! Benzina şi motorina standard au atins preţuri plafon record – 22 şi aproape 19 lei

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Informaţie de ultimă oră! Tarifele plafon la carburanţi au atins nişte praguri psihologice! Pentru prima dată în istoria Republicii Moldova benzina standard 95 a ajuns să coste 22 de lei!

Motorina standard va costa în weekend nu mai mult de 18.84 lei – cel mai mare tarif plafon de când ANRE a început să îl stabilească după noua sa metodologie, din septembrie 2021.

Noile tarife plafon intră în vigoare de mâine şi sunt valabile până marţi.

ANRE explică aceste majorări din ultima perioadă în modul următor:

„Pe parcursul ultimelor 6 săptămâni se atestă o dinamică ascendentă a prețurilor pentru produsele petroliere principale înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale. Astfel, comparativ cu valorile minime din luna decembrie, cotațiile Platts s-au majorat cu 134.50 $/tona la benzină (sau cu 20.61 %) și 136 $/tona la motorină (sau cu 22.94 %).

În cadrul sesiunii din 13.01.2022, prețul petrolului Brent a depășit pragul de 84 $/baril, înregistrând o creștere de circa 23 % comparativ cu începutul lunii decembrie (a se vedea aici).

Agenția asigură consumatorii că prețurile calculate la produsele petroliere principale de tip standard reflectă fidel evoluțiile pe piața internațională din ultima perioadă și exclud orice posibilitate a companiilor petroliere să intervină în procesul dat prin eventuale majorări nejustificate ale acestora.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata