Registrul Auto Român: Anvelopele all season cu marcaje M+S pot fi utilizate în sezonul rece fără impedimente

1

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Registrul Auto Român respinge cu fermitate informațiile apărute în presă în ultimele zile care au propagat masiv ideea că posesorii de anvelope promovate comercial drept “all season” vor fi sancționați dacă folosesc acest tip de pneuri în timpul sezonului rece!

În media a fost preluat și interpretat tendențios un comunicat al RAR, din anul 2011, care se regăsește pe site-ul instituției, însă fără a fi fost solicitat și un punct de vedere al Registrului Auto Român.

FOTO: tireagent.com

RAR ţine să precizeze în context următoarele:

TOATE anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M și S (însemnând noroi și zăpadă), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră.

Obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei a fost introdusă prin Ordonanța Guvernului nr.5/2011 de modificare și completare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în 2006.

Aspectele privitoare la utilizarea anvelopelor de iarnă nu au suferit modificări de la acel moment.

Registrul Auto Român nu a făcut în ultima perioadă nicio altă declarație de presă având ca subiect anvelopele de iarnă!

Prin urmare, atât timp cât posesorii de autovehicule respectă legislația în vigoare și folosesc pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, anvelope marcate cu literele M și S, NU EXISTĂ SANCȚIUNI!

1 Comentariu
  1. […] (update) Registrul Auto Român: Anvelopele all season pot fi utilizate în sezonul rece fără impedimente […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata