Ford își va aduna cărbuni aprinși pe cap? Tehnologia pe care a brevetat-o deja

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ford a dezvoltat o tehnologie care să poată învăța mașinile să raporteze automat poliției acei participanți la trafic ce depășesc limitele de viteză. Sistemul a fost deja brevetat, dar încă nu este clar dacă va fi implementat pe mașinile de serie.

Însă o perspectivă mai mare ar putea avea pe autovehiculele pe care Ford le furnizează poliției din SUA, de exemplu. O altă implementare ar putea fi pe viitoarele vehicule autonome ale companiei.

Ford Interceptor

O cerere de brevet intitulată „Sisteme și metode pentru detectarea încălcărilor de viteză” a fost înregistrată de biroul competent din SUA. În esență, sistemul transformă întreaga mașină într-un complex de detectare a contravențiilor. Conform cererii, sistemele electronice de la bord pot utiliza camerele externe pentru a urmări viteza vecinilor.

Teoretic, aceste date ar trebui să fie utilizate pentru activitatea unui set de asistenți ai șoferului, dar funcționalitatea acestora poate fi extinsă. De exemplu, atunci când se detectează o viteză excesivă, camerele vor fotografia contravenientul și vor încărca fotografiile și informațiile în bazele de date ale poliției.

Potrivit dezvoltatorilor, acest lucru va facilita activitatea poliției de patrulare, care nu va mai trebui să urmărească vitezomanii ce nu exagerează și, în cele din urmă, va face traficul rutier în ansamblu mai sigur.

Ford brevetează în mod regulat o varietate de idei noi, dar nu toate ajung să fie implementate. Însă punerea în aplicare a noului concept va necesita cu siguranță și modificarea legislației.

Vezi și: (video) Maşina poliţiei care înregistrează încălcări la 360 de grade a fost deconspirată. Iată ce are la bord

Cmentariile sunt închise