in

(foto) Acum toate SUV-urile Volvo pot fi comandate de la producător blindate

Vara trecută, o mașină blindată a apărut pentru prima dată în gama Volvo. Modelul XC90 Armored a fost creat împreună cu compania germană Trasco Bremen și dispune de o protecție serioasă în conformitate cu clasa VR8 de standard VPAM.

Iată că acum au fost dezvăluite modele de vehicule blindate mai ușoare și mai accesibile, și trei simultan – pe baza SUV-urilor XC90, XC60 și chiar compactul XC40!

Volvo nu dezvăluie clasa de protecție a noilor sale produse, dar menționează că pentru blindare s-a folosit oțel de înaltă rezistență de 2.5-3 mm și Kevlar, iar grosimea sticlei ajunge la 20 mm. Cea mai serioasă schimbare o reprezintă ramele de sticlă ale ușilor, care sunt mai groase și mai dure decât cele originale. Balamalele ușilor și mecanismele de ridicare/coborâre a geamurilor sunt de asemenea întărite, însă motoarele, suspensia și frânele sunt păstrate cele standard.

Una dintre principalele piețe pentru vehiculele ușor blindate ale Volvo este Brazilia, unde criminalitatea stradală este încă răspândită, mașinile mai mult sau mai puțin costisitoare fiind atacate. O protecție puternică împotriva unui foc de armă dintr-o pușcă de asalt Kalashnikov este inutilă aici, dar o armură care poate rezista la o împușcătură dint-un pistol sau la o lovitură cu un pumnal tip box este destul de relevantă. Prin urmare, suedezii au implicat în lucru nu numai compania germană EDAG, ci și compania braziliană Carbon Blindados, care se ocupă de blindarea unei mari varietăți de mașini (de la MINI la Porsche).

Volvo își va produce mașinile sale blindate în Brazilia: mașinile standard vor veni din Europa și China într-o formă “neterminată”, iar aici se vor transforma în mașini blindate. Suprataxa pentru un blindaj ușor este de cel puțin 15.000 de dolari. Mașinile vor fi vândute prin rețeaua oficială de distribuitori Volvo, comenzile fiind deja deschise în Brazilia. Ulterior, este planificat exportul în alte țări din America de Sud, Mexic și chiar Europa, fiind luată în considerare și posibilitatea blindării similare de mașini în caroserie sedan sau break.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?