(foto) Ai auzit de Mitsubishi Galant AMG?! O astfel de maşină rară este disponibilă de cumpărat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un Mitsubishi Galant din 1990 este vândut pe portalul Collecting Cars acolo unde, după cum poate v-aţi dat seama din denumire, se caută noi proprietari pentru maşini de colecţie. Însă ce caută un Mitsubishi acolo?

Adevărul este că sedanul în cauză nu este un simplu Galant de a şasea generaţie, ci unul modificat acum 30 de ani de către atelierul german AMG!

Înainte de a-și lega soarta exclusiv de marca Mercedes-Benz și de a deveni atelierul său AMG a colaborat și cu alte mărci auto. Astfel, un lot de 500 de sedanuri Mitsubishi Galant modificate au fost construite pentru piața internă japoneză. Una dintre aceste mașini foarte rare se vinde acum printr-o licitaţie online.

La exterior sedanul se remarcă printr-un kit de caroserie discret de-a lungul perimetrului inferior, un spoiler cu o formă destul de interesantă pe capota portbagajului și jante din aliaj de 15 inci în culoarea caroseriei. Ecusoanele AMG de pe barele de protecție și aripile frontale pot fi confundate cu un fals dacă nu se cunoaşte istoria reală a mașinii.

În cabină, doar volanul îmbrăcat în piele este decorat cu cele trei litere de tipar. Scaunele sunt finisate în piele neagră cu accente gri. Levierul cutiei de viteze decorat cu lemn este fabricat de Nardi. Automobilul mai dispune printre altele de geamuri şi oglinzi retrovizoare acţionate electric, scaune reglabile în mai multe direcţii, sistem de climatizare.

Este evident că atelierul german a operat modificări şi sub capotă. Motorul cu patru cilindri şi volum de 2.0 litri a primit noi pistoane de înaltă compresie, arbori cu came ranforsaţi, arcuri pentru supape din titan, o galerie de admisie Cyclone, o galerie de evacuare diferită, un ECU revizuit, printre altele.

Rezultatul a fost o putere impresionantă de 170 CP/191 Nm pentru un motor natural aspirat de la acea vreme, unul care se poate roti cu maxim 8.000 rpm! Cutia de viteze îi este una manuală în cinci trepte, iar tracţiunea pe puntea din faţă.

Mașina a parcurs 125.000 de kilometri și este încă într-o stare foarte bună. Habitaclul i-a fost restaurat acum trei ani. Ultimul service a avut loc în martie 2021. Vehiculul este înmatriculat în Japonia, dar este situat în Hong Kong.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise