(video) Premieră: Noul Cadillac Escalade-V este numit drept cel mai puternic SUV full-size din industria auto

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

A venit ziua! Cadillac a dezvăluit detalii complete despre noul Escalade-V din gama anului 2023 – cel mai puternic SUV de dimensiuni mari din industria auto şi cel mai puternic Cadillac al momentului! 

Este primul SUV Cadillac din Seria V – linia de maşini de performanţă a mărcii americane, introdusă în 2004.

„Clienții și entuziaștii au fost cei care au cerut un Escalade-V și suntem încântați să aducem pe piață acest SUV de înaltă performanță în anul aniversării a 120 de ani de la înființarea companiei. O maşină V-Series nu este uşor de realizat şi nu este un simplu proces de modernizare a uneia existente. Sosirea noului Escalade-V este rezultatul unui program riguros de dezvoltare, care permite acestui model foarte anticipat să îndeplinească criteriile și pragurile de capacitate stabilite de aproape două decenii de performanță inspirată din seria V.”

Vicepreședintele Global Cadillac Rory Harvey

Caracteristici cheie:

  • Modelul este disponibil în ambele variante de caroserie: standard de 5.4 metri şi cea cu ampatament extins ESV, care are o lungime totală de 5.8 metri.
  • Spre deosebire de un simplu Escalade cu pachet Sport, noutatea arată mai agresiv: decor negru în loc de unul cromat, o plasă pentru grila radiatorului, bare de protecţie diferite, un splitter şi un difuzor de aer, jante originale de 22 de inci din aluminiu şi două perechi de terminaţii de eşapament (sistemul este nou, sport, cu supape active), printre altele.
  • Sub capotă are un motor V8 supercharged de 6.2 litri, din seria LT4, forţat să genereze 691 CP la 6.000 rpm şi 885 Nm de cuplu (de la 4.400 rpm). Un asemenea agregat este asamblat manual şi anterior a fost montat pe modele precum Chevrolet Camaro ZL1 (659 CP) şi Cadillac CT5-V Blackwing (677 CP), însă pentru SUV a fost conceput într-o nouă versiune.
    • Principala deosebire este într-un compresor mecanic mai voluminos TVS R2650 de 2.65 litri, cu rotoare unice, capabil să se rotească cu 13.500 rpm şi să genereze o presiune de 0.7 bar.
    • Restul motorului este proiectat pentru a susține puterea ridicată și presiunile mai mari ale cilindrilor care vin cu inducție forțată. Are un arbore cotit durabil din oțel forjat, biele din oțel forjat și pistoane din aluminiu forjat. Capetele cilindrilor din aluminiu sunt mai puternice și manipulează căldura mai bine decât piesele turnate convenționale. Capetele dispun, de asemenea, de supape de admisie ușoare din titan.
  • Cutia de viteze este una automată cu 10 trepte, deşi reconfigurată şi ranforsată, iar tracţiunea integrală activă permanent, cu capacitate de a distribui cuplul automat între punţi, este standard. Poate tracta remorci de până la 3.2 tone.
  • Standard mai este: un diferențial posterior cu blocare controlată electronic; o suspensie pneumatică cu amortizoare adaptive Magnetic Ride Control 4.0 reconfigurate, perne de aer posterioare mai rigide şi software resetat; mecanisme de frânare Brembo cu etriere roşii cu şase pistoane pentru roţile din faţă.
  • Noul Cadillac Escalade-V cântărește 2.820 kg (ESV ajunge la 2.906 kg), însă chiar şi aşa dezvoltatorii susţin că modelul va putea realiza 0-97 km/h în mai puţin de 4.4 secunde.
    • Pentru cel mai eficient start se poate opta pentru un sistem Launch Control, dar şi modul de conducere extrem V-Mode, în care toate sistemele sunt mobilizate, iar garda la sol este redusă cu 20 mm.
    • Cadillac mai anunţă că în cadrul testelor sale a parcurs 402 metri în 12.74 secunde, cu o viteză de 177 km/h la ieşire.
  • În habitaclu, ciudat, dar nu se face uz de Alcantara sau fibră de carbon, cel puţin în echipare standard. Tapiţeria este din piele semi-anilină pentru toate scaunele de pe cele trei rânduri, iar pentru decor se foloseşte lemn (Zebra Wood).
    • Mai există: numeroase embleme V-Series, volan încălzit, scaune frontale cu încălzire, ventilare şi masaj, planşă de bord cu monitoare OLED ce măsoară în total 38 inci, sistem audio AKG Studio Reference cu 36 de difuzoare, Augmented Reality, etc.
  • Tehnologia hands-free disponibilă Super Cruise, inclusiv capacitățile de remorcare și schimbare automată a benzii de rulare, va fi disponibilă mai târziu.

Pe piața americană, noul Cadillac Escalade-V va apărea până la sfârșitul verii. Va costa minimum 149.990 de dolari.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/