(foto) Chinezii, mai norocoşi decât restul lumii. Pot comanda noul Seria 5 cu BMW Theatre Screen

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) Conform presei auto chineze, ampatamentul a fost mărit cu 130 mm (aproape ca sedanul din generația anterioară). Adică, rezultatul ar trebui să fie de 3.125 mm. Pentru comparație, noul BMW Seria 7 are 3.215 mm între osii.


BMW mereu a făcut maşini mai speciale pentru piaţa chineză, în conformitate cu preferințele clienţilor locali, însă până acum diferența cea mai notabilă faţă de modelele vândute în afara acestei ţări a fost în ampatamentul lor mai lung. Cu noua generaţie Seria 5, lista de avantaje devine uşor mai consistentă.

Eleganță sportivă, tehnologie revoluționară și spațiu luxos în partea din spate a cabinei sunt combinate în variantele de modele ale noii Serii 5 și noului i5, care au fost dezvoltate special pentru piața auto chineză. Adaptate în numeroase detalii la cerințele specifice ale grupurilor țintă, versiunile noului sedan business prezintă un ampatament extins și proporții distinctive. Acest lucru duce la un spațiu și un confort deosebit în partea din spate, pe lângă o serie de caracteristici de echipare exclusive.

Caracteristici cheie:

  • Pentru prima dată, BMW Seria 5 pentru China (G68) va fi oferit nu doar cu motoare termice, ci și drept electromobil.
  • Un design de iluminare inovator contribuie, de asemenea, la aspectul inspirator al noilor modele. Iluminarea interioară, farurile LED, iluminarea de contur a grilei radiatorului și covorul luminos din zona de intrare creează un scenariu de bun venit și adio, coordonat cu atenție, în cinci etape.
  • Un detaliu exclusiv al modelelor destinate pieței chineze este cifra “5”, iluminat în mod standard în zona curbei Hofmeister de pe montantul C. Pe noul BMW i5, lumina sa albastră pulsează discret și cu o frecvență redusă în timpul încărcării bateriei de înaltă tensiune. Cu alte tipuri de motorizări, numărul se aprinde în alb.
  • Poate fi comandat cu pachet M Sport.
  • Caracterul progresist al mașinii este reflectat și în noul BMW iDrive, cu funcția QuickSelect, cu ecranul curbat BMW și serviciile digitale specifice Chinei.
  • Experiența de călătorie în partea din spate a cabinei se caracterizează prin spațiu generos pentru picioare și detalii exclusive.
    • Un alt element de confort preluat direct de la noua generaţie Seria 7 este BMW Theatre Screen: un ecran panoramic de 31.3 inchi montat în tavan, cu rezoluție 8K și conectivitate 5G, care permite o experiență de streaming video de înaltă calitate în timpul deplasărilor.
    • În combinație cu sistemul audio surround Bowers & Wilkins Diamond, sedanul se transformă într-un cinematograf privat pe roți.
    • Împreună cu ecranul din tavan vine unul mai mic pentru control, integrat în cotiera centrală.
  • Alte caracteristici includ climatizare automată separat pe patru zone, un logo al modelului aplicat pe tetiere şi scaune cu un capitonaj exclusiv și design bicolor.
  • Deocamdată nu se menţionează nici mărimea ampatamentului, nici gama de motoare disponibile şi nici preţul de start în China, însă cu toate aceste detalii vom completa articolul când vor fi cunoscute.
  • A patra generație de variante de modele special dezvoltate pentru China vor fi produse exclusiv pentru piața chineză la uzina Dadong, operată în Shenyang de către întreprinderea comună BMW Brilliance Automotive Ltd.

Noul BMW Seria 5 Sedan și noul BMW i5 pentru China se bazează pe a opta generație a celei mai de succes limuzine de afaceri din lume. Mai mult de 10 milioane de BMW Seria 5 au fost produse din 1972. Modelul continuă să crească în popularitate și în China, aproximativ 530.000 de vehicule fiind livrate clienților chinezi între 2020 și 2022. Acest lucru face din Seria 5 Sedan liderul pieței în segmentul premium mid-range. În total, au fost vândute aproximativ două milioane de unități de la începutul producției locale în China.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise