Moldova: Începând de astăzi vinieta a devenit din nou obligatorie pentru şoferii din Ucraina

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Începând cu 10 ianuarie 2023, șoferii care au mașini cu numere ucrainene și circulă prin Moldova, trebuie să dețină vinietă. O decizie corespunzătoare a fost emisă de Comisia Situații Excepționale pe 22 decembrie 2022, când a fost abrogat pct. 25 din Dispoziția nr. 3 din 27 februarie 2022 a CSE, notează Realitatea.

După izbucnirea războiului, Comisia pentru Situații Excepționale a decis că posesorii vehiculelor neînmatriculate în Republica Moldova, care intră pe teritoriul țării noastre sau care îl tranzitează dinspre Ucraina nu erau subiecții impunerii taxei pentru folosirea drumurilor, în perioada stării de urgență, deşi această stare mai este valabilă în prezent.

Astfel fiind spuse, pentru neachitarea vinietei se vor împărţi amenzi în cazul unor verificări în trafic, iar Poliția de Frontieră nu va permite ieșirea din țară a vehiculelor vizate, până nu vor prezenta dovada plăților. Amenda pentru încălcarea regulilor privind vinieta variază între 2.250 şi 9.000 de lei.

Vinieta este taxa pentru folosirea drumurilor din Republica Moldova de către maşinile înmatriculate în străinătate. Pentru 180 de zile, la prima intrare în țară, taxa constituie 85 de euro, iar pentru următoarele perioade consecutive sau incomplete de 180 de zile se alege opțiunea „peste 180 de zile” și se achită obligatoriu taxa de 180 de euro.

Cmentariile sunt închise