(foto/video) Poliţia anunţă despre primele blocaje din cauza ninsorii

În unele raionale din sudul țării carosabilul este acoperit cu zăpadă, potrivit INSP. Noaptea trecută, câțiva șoferi au rămas blocați, chiar dacă mașinile erau echipate cu anvelope de iarnă. Însă, nu pentru mult timp, pentru că ofițerii de patrulare au intervenit rapid și le-au acordat ajutor.

În astfel de situaţii conducătorilor auto li se recomandă:

  • să aibă în maşină un sac de nisip, lopată, plapumă şi un termos cu ceai;
  • să respecte neapărat limita de viteză;
  • să nu se angajeze în depășiri riscante;
  • să nu urce la volanul mașinii dacă au consumat băuturi alcoolice.

Pe drumurile naționale sunt implicate echipajele de patrulare, care activează în regim sporit şi gata de a interveni în caz de ajutor a cetățenilor. În cazul în care vă aflați într-o dificultate, sesizați cel mai apropiat echipaj de patrulare sau apelați la numărul de urgență 112.

Apropo, aflaţi că începând cu 1 decembrie 2020 a început să activeze în regim non-stop Serviciul operativ de informare al Î.S. “Administrația de Stat a Drumurilor”. La numerele de contact 22-55-30, 74-89-61 sau 060 477 117 puteţi solicita ajutor în situaţii dificile, dar şi primi informaţii despre starea drumurilor înainte de călătorii planificate.

Conform datelor meteo, la această oră ninge slab doar în câteva raioane din centrul ţării, iar temperaturile pe alocuri depăşesc zero grade Celsius:

Iar camerele ASD arată situaţia următoare pe drumurile naţionale:

Cmentariile sunt închise