Toyota Centru Chișinău Continent dă start comenzilor pentru noul Yaris Hybrid

Articol de: Toyota Moldova

Noul model Toyota Yaris

  • Este primul automobil construit pe platforma TNGA-B (Toyota New Global Architecture), ce garantează un stil inconfundabil, dimensiuni compacte, practicabilitate sporită, confort și siguranță a conducerii.
  • Datorită noului sistem hibrid de generația a 4-a, automobilul dezvoltă 116 CP, are un nivel redus de emisii de CO2 (85 g/km) și un consum redus de combustibil (3.1 litri la 100 km, în regim mixt).
  • Suspensiile reproiectate asigură o precizie uimitoare și o deplasare lină.
  • Preţ de start în Moldova – de la 18.250 de dolari SUA! Poate fi comandat începând de astăzi, 10 noiembrie 2020, de la dealerul oficial Toyota!

Noul Yaris de generația a 4-a este un automobil ce satisface perfect cerințele stilului urban de viață, oferind, în același timp, o enormă plăcere pe drumurile extra urbane și autostradă.

Conceput pentru deplasarea comodă pe străzile înguste și aglomerate din oraș, noul Yaris are dimensiuni compacte și una din cele mai bune raze de viraj din categoria sa. În același timp, Yaris are un habitaclu spațios, confortabil, cu finisări de înaltă calitate și este dotat cu toate echipamentele necesare pentru conectare la smartphone și accesul nelimitat la informații.

Ambițiile companiei Toyota privind noul Yaris merg atât de departe, încât pentru prima dată filosofia TNGA – Toyota New Global Architecture a fost aplicată la un automobil compact, prin intermediul platformei modulare GA-B, pe baza căreia a fost proiectat noul Yaris.

Această tehnologie are un rol esențial în îmbunătățirea performanțelor dinamice ale Yaris-ului, datorită reducerii centrului de greutate și caroseriei cu un nivel înalt de rigiditate. Şasiul a permis designerilor să creeze un vehicul cu un design mai expresiv, mai atractiv, cu un aspect mai puternic și o personalitate accentuată.

Noul model este acum disponibil cu pachetul opțional de tehnologii avansate de asistență a șoferului – Toyota Safety Sense. Acest lucru subliniază și mai mult efortul Toyota în îmbunătățirea nivelului de siguranță rutieră. Datorită acestor sisteme, precum și caroseriei mult mai rigide pe platforma GA-B, Toyota și-a pus obiectivul de a face noul Yaris cel mai sigur automobil ultra-compact din lume.

Noul Yaris revine la conceptul “big small”, care a inspirat designerii primei generații a modelului, dar într-o nouă interpretare. Astfel, a fost creată o mașină energică, dinamică și mereu gata să pornească la drum.

Interiorul noului Yaris reflectă conceptul general “mai puțin este mai mult”. Spațiul bine proiectat, care este plăcut vizual și la atingere, dar și spațios ca al unui automobil mare.

Spațiul șoferului este creat în conformitate cu conceptul “Uită-te la drum, mâinile pe volan”. Toate afișajele și comenzile sunt poziționate astfel, încât șoferul să poată rămâne concentrat pe drum și să primească în permanență informații despre principalii indicatori ai performanței mașinii, reducând în același timp distragerea atenției și având o vizibilitate excelentă.

În timp ce multe automobile din segmentul B devin, treptat, tot mai lungi, a patra generație de Yaris, contrar tendinței, este mai scurtă cu 5 mm comparativ cu modelul precedent. Deși lungimea totală a vehiculului a fost redusă sub 4 metri, spațiul interior este mai mare, grație ampatamentului mărit cu 50 mm.

Noua platformă GA-B a redus lungimea totală a vehiculului, făcându-l cel mai compact model din clasa sa. În același timp, ampatamentul a fost mărit, datorită căruia interiorul a devenit mai spațios și mai confortabil atât pentru șofer, cât și pentru pasageri. Acest lucru amintește de conceptul de pionierat al lui Yaris “Big Small”, de la începutul lansării sale, acum 20 de ani.

Pentru prima dată într-un Toyota Yaris se folosește un propulsor hibrid de a patra generație – un motor hibrid de 1.5 litri din familia Dynamic Force*. Acest lucru are ca rezultat o economie mai mare de combustibil, emisii mai mici, putere și cuplu mai mare, dar şi caracteristici semnificativ mai bune ale motorului electric, cu capacitatea de a conduce cu tracțiune electrică, cu viteze de până la 130 km/h.

De asemenea, noul Yaris este dotat cu cele mai noi echipamente de la bord, cum ar fi un display color de 10 inci cu proiecție pe parbriz, integrarea smartphone-urilor datorită Apple Car Play și Android Auto și un încărcător wireless pentru smartphone.

Noul Yaris este conceput pentru a fi liderul siguranței pe segmentul său. Politica de siguranță Toyota prevede disponibilitatea celor mai noi standarde Toyota Safety Sense pe toate modelele Toyota. Implementarea sistemelor avansate de asistență a șoferului, care includ Lane Keeping Assist (LTA), și interacțiunea dintre Adaptive Cruise Control și Road Sign Assist, dar și sistemul Pre-Collision System, care detectează pietonii (pe timp de zi și noapte) și bicicliștii (pe timp de zi).

Noul Yaris este primul vehicul Toyota care este echipat cu airbag-uri centrale. În mod standard, acestea sunt declanșate în cazul unui impact lateral pentru a împiedica șoferul și pasagerul din față să se lovească între ei.

*Valoarea indicată este condiționată și poate fi uşor diferită faţă de cilindreea motorului. Informații mai detaliate sunt disponibile de la dealerii autorizați Toyota.

Pentru mai multe detalii despre noul Yaris, contactaţi Toyota Centru Chișinău “Continent”, or. Chișinău, str. Arborilor 17/1, telefon +373 22 79 14 77!

P.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/