Videoclipul zilei: Un adolescent din Africa şi-a făcut un scuter electric din lemn folosind un cuţit

În spaţiul online devine viral un filmuleţ făcut public de activitstul Efo Selasi, care povesteşte cum un adolescent de 17 ani din Ghana, numit Samuel Aboagye, şi-a făcut un scuter electric compact folosind lemn pentru foc. Tânărul inventator spune că autonomia-i este suficientă pentru o săptămână.

“Caroseria” mijlocului de transport este formată din reziduuri de lemn care au fost inițial destinate aprinderii de focuri. Găurile necesare le-a făcut cu un simplu cuţit pentru că nu avusese o mașină de găurit sau vreun burghiu la îndemână. Au fost folosite și piese de la o bicicletă veche.

Inițial, motorul electric pe care l-a putut obţine era alimentat de două duzini de baterii de telefon, pe care Samuel le colecta ori de câte ori era posibil. Ulterior însă le-a înlocuit cu o baterie mai mare de la mașina de cusut a mamei sale.

Interesant mai este de remarcat faptul că pentru alimentare cu energie este folosit un panou solar integrat. Tânărul este conştient de faptul că soluţia aleasă reduce amprenta de carbon spre deosebire de altele. Încărcarea de la o sursă terță are loc doar o dată pe săptămână, în ciuda folosirii zilnice.

Printre altele, scuterul lui Sam este echipat cu un receptor radio și un difuzor Bluetooth, care îi permite să asculte atât radioul, cât și muzica de pe telefonul său mobil.

Vezi şi: (video) Visul din copilărie a devenit realitate. Iată ce supercar şi-a construit un african

Vezi şi: (video) După trei ani de muncă şi 200 de dolari investiți, un tânăr din Ghana se poate bucura de propriul “automobil”

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/