(foto) Ai auzit despre unicul Ferrari Meera S? Va fi vândut în februarie prin licitaţie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un automobil marca Ferrari cu adevărat unic va fi vândut prin licitaţie la începutul lunii februarie. Chiar și cei mai înflăcărați dintre entuziaștii Ferrari s-ar putea să nu recunoască modelul. Este vorba despre un one-off din 1983 numit Meera S! Aţi auzit despre el vreodată?

Mașina este unică în toate sensurile cuvântului, fiind realizată exclusiv pentru regalitatea Arabiei Saudite în anii 1980.

Cu bazele unui Ferrari 400i cu aproximativ 320 CP (cu V12 de 4.8 litri, cuplat la o cutie de viteze automată) procesul de comandă personalizat a făcut ca exclusivul Meera S să călătorească direct de la fabrica din Maranello la Giovanni Michelotti, celebrul designer italian, care a injectat o nouă identitate în mașină.

Coupeul a fost construit pentru fiul primului rege şi fondatorului Arabiei Saudite (Abdulaziz bin Abdul Rahman Al Saud), prințul Abdullah bin Abdulaziz Al Saud. Mașina avea un echipament foarte neobișnuit pentru acele timpuri și a fost ultimul Ferrari construit de Michelotti.

În timp ce originile sale sunt ușor de recunoscut datorită formei, profilului scăzut și farurilor escamotabile, Meera S are un design propriu, cu panouri proeminente ale caroseriei, o grilă deschisă ca o continuare a capotei și cu un efect de înveliș în jurul parbrizului şi lunetei datorită montanților de acoperiș ascunși discret. 

Finisat în Bianco Fuji peste un interior din piele roșie-crem, Meera S este un simbol al designului opulent al anilor 80. Avansat din punct de vedere tehnologic pentru vechimea sa, se menţionează că mașina are ștergătoare de geam pe toate cele patru laturi, aer condiționat pe două zone pentru pasagerii din față, o cameră și un monitor pentru a înlocui oglinda retrovizoare interioară, o trapă electrică, un sistem audio performant, etc.

În noiembrie 2010, Meera S a suferit lucrări de restaurare în valoare de 252.100 de euro, realizate de Ferrari Classiche. A fost reconstruit motorul şi sistemul electric, a fost înlocuit sistemul de evacuare a gazelor de eşapament, printre alte lucrări de repunere în funcțiune. 

Oportunitatea de a deține acest Ferrari ultra-rar nu poate fi ratată. Actualul proprietar intenționează să obţină între 90-110 mii de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/