in ,

(foto) Alertă! Şoferi din Chişinău se gândesc deja cum să înconjoare acest pod din cauza stării sale

În ţara noastră s-a dezvoltat deja o tradiţie: trebuie să se întâmple lucruri grave înainte ca ceva să înceapă să se mişte din loc, să se facă ceva pentru a rezolva o problemă. De obicei după ce se întâmplă ceva grav şi neaşteptat urmează percheziții şi show-uri cu mascaţi, se arestează şi ulterior se condamnă la închisoare responsabili sau cea mai favorită opţiune – se dă vina pe guvernarea precedentă. Dar timpul trece, este de neoprit şi nu mai poate fi întors înapoi.

Situaţia privind starea podurilor principale din capitală nu este deja o noutate. Sunt într-o stare dezastruoasă și necesită reparații capitale urgente URGENTE! Prioritare pentru reabilitare sunt podurile de pe arterele Mihai Viteazul, Ismail și Grigore Vieru a căror termen de valabilitate a fost depăşit cu 40 de ani.

Iată în ce stare a ajuns podul de pe strada Mihai Viteazul. Unul din câteva canale de scurgere a apelor pluviale s-a lărgit atât de mult, încât zeci de şoferi din miile care îl trec zilnic cu viteză, ar putea rămâne fără roţi sau şi-ar putea avaria mai grav maşinile. Unii conducători auto au deja o anumită teamă nu numai de acest pod şi planifică să le înconjoare pentru ca să nu ajungă să fie luaţi pe neprins de veste.

La 20 august 2018, șeful interimar al Direcției Transport și căi de Comunicație din cadrul Primăriei Chișinău, Vitalie Butucel, a declarat că urmează a fi iniţiată o licitație cu privire la expertiza podurilor, după care expertiza va stabili soluțiile de proiect, ulterior se va forma un proiect și se va purcede la reparații. Un termen estimativ anunţat, până la startul lucrărilor de reparaţie, a fost de 8-9 luni de zile…

Mai nou, în această toamnă, responsabili de la Primărie au declarat că o serie de reparaţii ar urma să se înceapă din 2020 şi asta dacă se vor găsi bani necesari…

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook, pe blog la secţiunea Contact sau la adresa [email protected], iar noi o vom transforma în ştire!

Vezi şi:

(video) Autorităţile aşteaptă jubileul celui mai vechi? Podurile din Chișinău necesită reparație urgentă

(video) Top 3 cele mai periculoase poduri din Chişinău. Minim 100000 de maşini circulă pe ele zilnic

Podurile din Chișinău ne supun riscurilor! Iată care ar trebui să le evitați şi care sunt bune

(foto) Cât va mai rezista fără reparaţii semnificative? Starea actuală a podului Ismail este îngrijorătoare

(foto) Pericol pe viaduct, puteţi rămâne fără roţi! Un şofer îşi avertizează colegii din trafic

Iti place articolul?