(foto) Apariție la vama Sculeni – un şofer cu un permis de conducere pentru tocmai 14 categorii

Un şofer cu un permis de conducere, „valabil” pentru tocmai 14 categorii de mijloace de transport, s-a reţinut o vreme în acest weekend la punctul de trecere a frontierei Sculeni pentru a da câteva explicaţii.

Documentul, care prezenta semne vizibile de falsificare, l-a lăsat mirat pe bărbatul originar din raionul Rezina.

În seara zilei de 7 august curent, la controlul de frontieră s-a apropiat un autoturism de marcă Toyota Avensis. În calitate de pasager se afla bărbatul în cauză în vârstă de 44 de ani.

În timpul verificării actelor de călătorie, acesta a prezentat și un permis de conducere eliberat pe numele său, cu însemnele autorității competente din Federaţia Rusă. Polițiștii de frontieră au avut unele suspiciuni asupra documentului, fapt pentru care l-au examinat cu tehnica specială din dotare. Drept rezultat s-a constatat că „actul” prezintă semne rezonabile de falsificare.

La audieri, conaționalul a declarat că deținea un permis moldovenesc ce-i permitea să conducă doar două categorii de mijloace de transport. Din dorința de a deveni un șofer profesionist s-a înscris la o școală specializată în 2018, în timp ce se afla la muncă în Rusia. Studiile l-au costat 10.000 de ruble rusești. Cât privește neveridicitatea documentului, bărbatul a menționat că nici nu bănuia asta.

Pe numele moldoveanului a fost întocmit proces verbal de constatare a infracțiunii, iar permisul de conducere a fost transmis pentru efectuarea expertizei tehnice. Cercetările vor continua până la elucidarea circumstanțelor și încadrarea juridică a faptei.

Cmentariile sunt închise