(foto) Apariţie ciudată pe o stradă din Moscova. Cineva a făcut un ZIL dintr-un Rolls-Royce

Pe o stradă din oraşul Moscova a fost fotografiat un automobil ciudat. La prima vedere pare a fi un Rolls-Royce datorită formei caroseriei, însă poartă logouri a mărcii ZIL!

În partea frontală se aseamănă cu un demo car din proiectul Cortegiu, în cadrul căruia s-au construit automobilele care în prezent fac parte din escorta prezidenţială.

Vezi şi: (video) Cum a fost făcută noua limuzină a lui Putin şi cum arată sedanul şi microbuzul din proiectul Cortegiu

Spre deosebire de maşina de lux britanică, acest Rolls-Royce are blocuri optice şi stopuri diferite, o bară de protecţie frontală şi o grilă a radiatorului originală, alături de embleme ale mărcii ruseşti ZIL.

Portalul motor.ru a verificat numerele de înmatriculare a maşinii într-o bază de date şi a aflat că are un cod VIN care corespunde unui model Rolls-Royce Ghost EWB. Acesta este făcut în anul 2015 şi are sub capotă un agregat BMW V12 de 6.6 litri, care produce 571 de CP.

Vezi şi: (foto) Se vinde cel mai demenţial Rolls-Royce din Norvegia care l-ar impresiona şi pe Vin Diesel

Agenţia Rosstandard a emis la 4 august 2015 un certificat de siguranţă a autovehiculului, care confirmă că este un Rolls-Royce, însă în documente este numit „ZIL-NAMI”. De asemenea se menţionează că „vehiculul este rezultatul creativității tehnice individuale. Poate fi folosit pe drumuri publice fără restricții”.

Acelaşi act nu indică vreo legătură cu Institutului ştiinţific central de cercetare auto din Rusia (NAMI) şi nici cu producătorul de autovehicule.

Producător al maşinii este un oarecare Evghenii Alexandrovici Noviţkii din Moscova. Verificat într-o bază de date a antreprenorilor, s-a găsit că este fondator şi director general a două companii care se ocupă de reparaţia şi vânzarea automobilelor, dar şi a pieselor pentru acestea.

Vezi şi: (video) Rolls-Royce-ul ideal pentru un japonez trebuie să aibă un motor turbo marca Toyota

Cmentariile sunt închise