(foto) O premieră în industria auto: primul panou decorativ tridimensional din lemn natural

După introducerea în premieră în industrie a unor panouri interioare ale uşilor, care sunt tapiţate cu piele naturală scoasă în relief, cu efect 3D, Bentley anunţă pentru noul Flying Spur o altă opţiune unică – primul panou decorativ tridimensional din lemn natural!

Acesta este disponibil (la moment?) doar pentru partea interioară a portierelor posterioare, modelul fiind realizat sub formă de romburi (britanicii le numesc diamonds).

Noua opțiune este una dintre alegerile unice de furnir din Bentley Mulliner “Collections” și formează o declarație de design de lux contemporan, aducând tactilitate la frumusețea naturală a lemnului. Fiecare panou este lucrat manual dintr-un singur bloc (bucată) de lemn de nuc american sau cireş american, la alegere.

Conceptul de lemn prelucrat 3D a fost prezentat pentru prima dată pe maşina conceptuală EXP 10 Speed 6 (conceptul noului Continental GT) la Salonul Auto de la Geneva în 2015 și a fost aclamat de public.

Drept sursă de inspiraţie pentru caracteristica distinctivă a servit forma de piele folosită pentru zonele matlasate cu romburi din suita interioară Mulliner Driving Specification. Pentru dezvoltarea producţiei lemnului tridimensional au fost necesare 18 luni de muncă din partea experților tehnici înainte ca Bentley Mulliner să poată aduce conceptul complex la realitate.

Piesele tridimensionale din lemn nu sunt realizate folosind furniruri, așa cum este de obicei aplicat pe alte suprafeţe din habitaclu, precum planşa de bord. În schimb, fiecare este creat dintr-un singur bloc de lemn.

Pentru a atinge suprafața tridimensională, operatorii calificați sculptează lemnul cu un aparat special, care se mişcă pe mai multe axe, la o toleranță de 0.1 mm, mai mică decât grosimea unui fir de păr uman, după care urmează finisarea manuală a tăieturilor pentru rezultate perfecte.

Apoi se aplică un lac special care lasă porii lemnului deschişi, permițând ca adevărata culoare și textură a lemnului să strălucească pentru un aspect rafinat, natural.

Cât costă opţiunea nu se menţionează.

Ambele tipuri de lemn sunt obținute în mod durabil din pădurile de lemn de esență tare din America de Nord. Bentley selectează doar cele mai fine cherestrele, fără noduri sau incluziuni de rășină prin adâncimea lemnului. Numai aceşti bușteni oferă o granulaţie atractivă și un finisaj neted, plus o textură naturală și culoare caldă.

American Walnut și American Cherry sunt foarte populare în uz, stocul fiind în creştere în America de Nord, oferind o aprovizionare abundentă de lemn durabil. Pădurea de American Cherry crește cu peste șapte milioane de metri cubi în fiecare an după recoltare, în timp ce American Walnut crește cu trei milioane de metri cubi.

American Walnut este una dintre cele mai căutate specii de lemn de pe piețele din întreaga lume. Este mai închisă la culoare decât lemnul de nuc european, mai grea, mai dură şi are o densitate medie. De cealaltă parte, lemnul de cireş american este foarte apreciat pentru mobilier și tâmplărie – finisajul variază de la roșu bogat la maro roșiatic.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-bentley-introduce-noi-dotari-si-optiuni-pentru-noile-flying-spur-si-continental-gt/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/