(video) Noul Bentley Flying Spur poate rula cu o viteză maximă mai mare decât scrie în paşaport

Noul Bentley Flying Spur a devenit noul model de top al mărcii britanice, preluând titlul de la Mulsanne a cărui producţie a încetat şi devenind una dintre cele mai rapide maşini de lux de pe planetă în termeni de viteză maximă.

Prezentat acum un an (12 iunie 2019), automobilul de circa 2.5 tone a primit un motor W12 twin-turbo de 6.0 litri care pune la dispoziţie 635 CP și un cuplu maxim de 900 Nm. Toată puterea o trimite spre toate cele patru roţi printr-o cutie de viteze automată ZF cu opt trepte şi dublu ambreiaj. De pe loc şi până la 100 de km/h poate accelera în 3.8 secunde, iar pe autostrăzi poate pluti cu 333 de km/h!

Colegii de la AutoTopNL au luat la test drive acest sedan şi i-au verificat dinamica pe autostrăzile germane, dorind inclusiv să vadă dacă cifrele declarate de producător sunt autentice, dar şi dacă, nu cumva, acul vitezometrului poate atinge indicatorul din capăt – 360 km/h.

Vezi ce le-a reuşit mai jos. De remarcat este că treapta a şaptea se include la peste 330 km/h!

Analogic modelelor Porsche, putem observa că şi în cazul maşinilor Bentley, cutia lor de viteze cu opt trepte nu le include pe toate consecutiv pentru a putea atinge viteza maximă. În cazul lui Flying Spur, cei 340 de km se ating exclusiv în treapta a şaptea, cea de-a opta fiind rezervată pentru folosire în moduri de rulare mai liniştite.

Treapta a opta poate fi inclusă chiar şi atunci când automobilul se deplasează cu puţin peste 100 de km/h, asta pentru a menţine numărul de rotaţii ale motorului cât mai mici, ceea ce duce respectiv la un consum de combustibil mai mic.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-bentley-noul-flying-spur-are-cel-mai-complex-interior-cu-minim-3-km-de-fire-de-ata-cusute/

https://autoblog.md/foto-video-admira-atentia-pentru-detalii-care-i-a-fost-acordata-noului-bentley-flying-spur/

https://autoblog.md/foto-premiera-editia-limitata-bentley-flying-spur-first-edition/

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/