(video) Premieră: Noul Bentley Flying Spur – cel mai rapid sedan din lume

Bentley Motors dezvăluie noul Flying Spur, cel mai atrăgător sedan sportiv de lux de clasă Gran Turismo din lume. Axat atât pe șofer, cât și pe pasageri, a treia generaţie a modelului este o combinație unică dintre o limuzină de lux și un sedan sport dinamic, la care aspectul uimitor este completat de cea mai bună calitate a materialelor folosite, alături de cele mai avansate tehnologii ale grupului VW, sub aripa căruia stă compania britanică.

Proiectat, dezvoltat și asamblat manual la uzina mărcii din Crewe, Marea Britanie, noul Flying Spur demonstrează capacitatea unică a specialiştilor de acolo de a combina perfect tehnologia de ultimă oră și finisajele realizate manual cu o serie de caracteristici inovatoare. Noul Flying Spur împinge limitele perfecțiunii și atenției la detalii, devenind cel mai sofisticat sedan sportiv ultra-luxos creat vreodată.

Silueta elegantă și atletică a noului Flying Spur demonstrează limbajul de design sculptural al Bentley. Noile faruri Matrix LED cu efect de cristal fațetat (standard) sunt completate de un strat cromat reflectorizant și sunt armonios combinate cu stopurile ce includ o grafică sub forma literei B. Designul noilor jante opţionale de 22 de inci (standard 21 de inci) accentuează individualitatea și excelența modelului.

Pentru prima dată pe capota unei astfel de maşini a fost montată o emblemă retractabilă iluminată în forma unui B cu aripi, proiectată special pentru noua generaţie Flying Spur şi care reflectă calitatea excelentă a modelului britanic. Cu ocazia aniversării centenarului Bentley, emblema are un nou design care se potrivește stilului noului secol în care intră marca. Elementul este conectat la funcția de salut cu lumină și la sistemul de acces fără cheie, şi îşi face apariţia îndată ce şoferul se apropie de maşină.

O altă trăsătură distinctivă a noului Flying Spur este grila neagră strălucitoare cu nişte margini cromate și elemente verticale, care fac o referinţă spre legendarul Bentley S1 Continental Flying Spur din 1957. Grila inferioară poate fi, de asemenea, realizată opțional în negru sau acoperită cu un strat de crom. Iar paleta de culori standard pentru caroserie a fost extinsă până la 17 opţiuni.

Dimensiunile noului Bentley sunt: 5.316 x 1.978 x 1.484 x 3.194 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Greutatea îi este de 2.437 de kg.

Noul Flying Spur este perfecțiunea gândirii tehnice și cel mai inovator sedan sportiv de lux din clasa Gran Turismo de până în prezent. Acesta este echipat cu tehnologii ultramoderne, a căror punere în aplicare a fost posibilă datorită unui nou șasiu fabricat din aluminiu, oţel dur și materiale compozite, precum și datorită unui sistem electric de 48 V de la bord.

Noul Flying Spur este şi primul model al brandului, echipat cu un şasiu cu sistem de roţi directoare spate, combinat cu un sistem de tracțiune integrală activă și suspensie adaptivă Bentley Dynamic Ride cu stabilizatoare electromecanice pentru eliminarea ruliului, toate împreună garantând calitate și manevrabilitate fenomenală. Noile componente pneumatice cu câte trei camere de aer (cu volum mai mare cu 60%) extind gama de setări ale suspensiei – de la moale, ca într-o limuzină confortabilă, la rigidă, ca într-o mașină sport stabilă – criterii care oferă emoții incredibile în timpul condusului și oportunități indisponibile anterior în acest segment.

Patru senzori de gardă la sol măsoară în mod constant distanța dintre osii și corpul maşinii. Dacă se detectează o deviere de la o cifră prestabilită, sistemul ajustează automat cantitatea de aer în camerele suspensiei pneumatice pentru a restabili înălțimea normală.

Pe lângă un eşapament cu supape active reglabile electronic, mecanismele de frânare ale maşinii sunt cele mai mari din oţel din lume. Ca şi pe noul Continental GT, diametrul discurilor frontale a fost mărit până la 420 de mm. Etrierele conţin logouri Bentley şi sunt standard vopsite într-o culoare neagră sau opţional în una roşie.

Noul model este echipat cu o versiune îmbunătățită a legendarului motor W12 twin-turbo de 6.0 litri al britanicilor, care este cuplat la o transmisie automată ZF cu opt trepte şi dublu ambreiaj, care le comută chiar mai repede, mai lin și mai eficient. Agregatul produce 635 CP și un cuplu maxim de 900 Nm.

Cu ajutorul acestui TSI, acceleraţia de pe loc şi până la 100 de km/h o poate realiza în 3.8 secunde. Viteza maximă urcă până la tocmai 333 de km/h, devenind din acest punct de vedere cel mai rapid sedan din lume, detronând modelul Alpina B7.

Bentley spune că viteza maximă poate fi atinsă în a şasea treaptă, dar celelalte două suplimentare pot fi folosite pentru a rula într-un regim mai economic la viteze mari de croazieră. Puntea din faţă a fost mutată acum mai înainte pentru a îmbunătăţi distribuţia de greutate, iar sistemul de tracţiune este prioritar pe puntea din spate, cu conectare la nevoie şi printr-un ambreiaj al celei din faţă.

Distribuția cuplului depinde de modul ales în sistemul Drive Dynamic. În modurile Comfort și Bentley, sistemul transmite 480 Nm de cuplu pe puntea față pentru a îmbunătăți aderența și manevrarea roților. În modul Sport, sistemul limitează transmiterea cuplului la puntea față până la 280 Nm, menținând o cifră mai mare pe puntea spate pentru o conducere mai dinamică. Cuplul este, de asemenea, redistribuit între roțile aceleiași axe folosind un sistem de vectorizare specific.

Ampatamentul mai lung cu 130 mm face habitaclul luxos al noului Flying Spur chiar mai spațios și mai confortabil. În plus față de o selecție bogată de inserţii decorative din lemn natural într-un ton sau dublu ton, este oferită şi o nouă tapiţerie din piele pentru scaune, cu cusături contrastante verticale. În plus, ca parte a pachetului de opțiuni exclusive Mulliner Driving poate fi comandată o cusătură unică în formă de romburi pentru scaune, precum și pentru prima dată în industrie nişte panouri interioare ale uşilor, care sunt tapiţate cu piele naturală scoasă în relief, cu efect 3D. Fantastice sunt şi noile deflectoare de aer cu relief, care au fost confecţionate cu precizia unor giuvaieri.

Cabina modernă, finisată manual, este combinată armonios cu tehnologiile avansate menite să îmbunătățească confortul șoferului și al pasagerilor și oferă emoții de neuitat din călătoriile în noul Flying Spur. Un panou de bord cu un afișaj digital de înaltă definiție, o instalaţie unică rotativă în trei poziţii ce permite alegerea dintre un ecran tactil de 12.3 inci cu un senzor de evidenţiere a comenzilor fără contact, un panou cu trei cadrane analogice (termometru, compas şi cronometru) sau pur şi simplu o suprafaţă decorativă, precum și o telecomandă cu touchscreen pentru pasagerii din spate – toate acestea au menirea de a spori luxul și confort de neegalat.

Efectul poate fi suplimentar accentuat printr-un acoperiş panoramic opţional cu trapă, ce ocupă o lungime maximă. Perdelele de protecţie împotriva razelor solare sunt realizate din Alcantara în una din cele 15 culori care sunt disponibile pentru finisajul tavanului pe interior. Disponibile sunt şi 15 nuanţe pentru tapiţerie. În consola centrală mai este integrată o suprafaţă pentru încărcarea telefoanelor prin inducţie, dar şi două porturi USB. Nu lipsesc nici scaune confortabile cu masaj sau un sistem de iluminare ambientală.

Echipamentul standard al noului Flying Spur include şi o gamă de sisteme de asistență pentru șofer, inclusiv un asistent de rulare autonomă în ambuteiaje, un sistem de avertizare în cazul apariţiei pietonilor pe carosabil, monitor Top View pentru a vizualiza ce se face în jurul maşinii inclusiv de la înălţime, head-up display, Night Vision, parcare automată și un sistem de monitorizare a unghiurilor moarte printre multe altele.

Pentru sedan se mai pun la dispoziţie trei sisteme audio pentru iubitorii de muzică: standard cu 10 difuzoare şi un amplificator cu o putere de 650 W, un sistem Bang & Olufsen cu o putere de 1.500 de W, cu 16 difuzoare iluminate şi tehnologie BeoSonic sau un sistem audio Naim cu un amplificator cu o putere de 2.200 de waţi, 19 difuzoare cu funcţie Active Bass Transducers, inclusiv unele integrate în scaunele faţă, alături de opt regimuri de redare a sunetului.

În mod evident şi deja dovedit, atelierul Mulliner este gata să îndeplinească orice dorinţă a clienţilor care nu duc lipsă de bani.

Îţi poţi configura sau cel puţin vedea cum arată noul model Bentley cu diverse finisaje şi opţiuni în configuratorul oficial.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/