(foto) Bentley a creat pentru Flying Spur un pachet de elemente din fibră de carbon testate foarte meticulos

0

Bentley introduce un nou Styling Specification pentru noul Flying Spur, permițând clienților să sublinieze acreditările sportive ale celui mai rapid sedan de producție din lume și să ofere mașinii o estetică și mai sportivă pentru a se potrivi performanței sale de neegalat.

Fabricat manual din fibră de carbon lucioasă cu precizii exacte în urma unui program extins de dezvoltare, pachetul Styling Specification include un splitter frontal, extensii pe pragurile laterale exterioare, un difuzor posterior şi un mic spoiler pe capacul portbagajului.

Bentley spune că, la fel ca furnirul care împodobește spațiul cabinei, componentele exterioare din fibră de carbon sunt potrivite în oglindă pe linia mediană a mașinii pentru o atractivă vizuală precisă. Țesătura din fibră de carbon este de model “twill 2×2”, țesut în aceeași direcție pentru toate componentele pentru a asigura consistența. Fibra de carbon este așezată în mai multe straturi, fiecare orientată pentru rezistență și durabilitate optimă, menținând în același timp o greutate minimă.

Pragurile laterale includ un detaliu rafinat – o insignă Bentley electroformată tridimensional! Profilul insignei a fost dezvoltat special pentru Styling Specification pentru a reduce la minimum riscul ca bule de aer să se formeze în stratul de lac, oferind în același timp un aspect atrăgător.

Elementele Styling Specification sunt special concepute pentru a completa performanța aerodinamică a lui Flying Spur. Modele de componente incipiente sunt evaluate și rafinate folosind software de dinamică a fluidelor computaționale (CFD) pentru performanță aerodinamică. Simulările sunt, de asemenea, realizate cu privire la efectul asupra răcirii grupului motopropulsor, răcirea frânelor și zgomotul, vibrațiile și duritatea (NVH).

Ulterior, testarea electrică urmărește să reducă la minimum orice afectare pe care părțile din fibră de carbon o pot avea asupra sistemelor vehiculelor, de la PDC (controlul distanței de parcare) la sistemele radar și antenele pentru comunicații și divertisment de la bord.

Numai odată ce aceste evaluări virtuale sunt finalizate, sunt fabricate primele prototipuri fizice, înainte de a fi rafinate în tunelul de vânt și pe pista de testare. Piesele sunt, de asemenea, evaluate în toate condițiile de conducere până la viteza maximă, inclusiv, pentru stabilitate, senzație și performanță atât în timpul accelerației, cât și al frânării, pentru a se asigura menținerea dinamicii de conducere pentru care maşinile Bentley sunt renumite.

Odată ce funcționalitatea este confirmată, piesele sunt evaluate printr-o varietate de teste de validare. Acestea includ programe de durabilitate – inclusiv teste generale ale vehiculelor de 100.000 km – pentru a abuza de teste precum trecerea prin vaduri de apă, lovituri de bordură și deplasarea pe drumuri accidentate. Testarea platformei în laboratorul Bentley Quality evaluează performanța prin rigorile vibrațiilor, ciclismului termic, încărcării punctelor și impactului.

Odată ce toate lucrările de testare și dezvoltare sunt finalizate, procesul de fabricație este rafinat pe parcursul unui număr de cicluri de dezvoltare pentru a oferi standarde de fabricație consecvente, repetabile, care îndeplinesc cerințele exigente așteptate de la un Bentley. Scanarea 3D și compararea cu un dolar metrologic nominal evaluează precizia producției.

Noul pachet Styling Specification este disponibil pentru a fi comandat prin intermediul rețelei Bentley de comercianți cu amănuntul și poate fi specificat atunci când o mașină nouă este comandată. În plus, părţile din carbon se pot instala şi pe o maşină a unui client deja existent!

Vezi şi:

(foto/video) Admiră atenţia pentru detalii care i-a fost acordată noului Bentley Flying Spur

(video) Noul Bentley Flying Spur poate rula cu o viteză maximă mai mare decât scrie în paşaport

(update) Primul Bentley Flying Spur First Edition l-a costat pe proprietar 700000 de euro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata