(foto) Best deal: O masă cu motor Ferrari la bază, vândută la preţ de automobil Ferrari

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Acum câteva zile, la o licitaţie RM Sotheby’s din Florida, o măsuță de cafea realizată dintr-un motor Ferrari cu 12 cilindri a fost vândută în schimbul unei sume impresionante de bani. Deşi s-a aşteptat să se încaseze între 30 şi 60 de mii de dolari, oferta finală a fost de 246.000 de dolari! Cam atâta costă peste ocean un Ferrari Roma nou-nouţ.

Casa de licitații descrie piesa de mobilier neobișnuită destul de puțin. Baza mesei constă dintr-un motor Ferrari V-12 cromat alimentat de șase carburatoare Weber duble. Cele 12 colectoare de evacuare ale motorului creează patru puncte unice de montare a blatului din sticlă temperată cu formă circulară. Suporturile sunt reglabile pe înălțime. Motorul Ferrari V-12 în sine nu este numerotat și nu are părți interne.

Colegii de la The Drive, după analizarea fotografiilor, au ajuns la concluzia că în construcția mesei s-a folosit o versiune rară a unităţii V12 Colombo, care a fost instalată, de exemplu, pe Ferrari 365 GTC/4. Această mașină a fost produsă în Maranello doar doi ani, din 1971 până în 1972. A folosit o versiune specială a acestui V12 de 4.4 litri, cu un design propriu al admisiei şi carburatoare Weber.

FOTO: Alex Penfold ©2021 Courtesy of RM Sotheby’s

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/