(foto) Skoda Kodiaq RS va părăsi piaţa în formatul în care este acum

Noul SUV Skoda Kodiaq RS, cel care a debutat în toamna anului 2018, aşa şi nu a mai ajuns în Moldova, şi poate nu va mai ajunge niciodată în formatul în care este acum.

Dar, în Europa este destul de popular, doar acasă reprezentând în 2019 o cifră de 17% din volumul total de Kodiaq-uri vândute! Cu toate acestea, modelul va fi în curând exclus din gamă.

Presa din occident notează că motivul este unul evident, pe fundalul restricţiilor tot mai dure în privinţa emisiilor. Motorului său biturbo diesel complex și scump – 2.0 BiTDI (240 CP /500 Nm) – care, deși în mod oficial se încadrează în normele existente, oricum influențează negativ la cantitatea medie a emisiilor gamei Skoda și respectiv a întregului grup Volkswagen.

În plus față de Kodiaq RS, acest motor există şi pe modele ca Volkswagen Passat, Arteon și Tiguan. Toate acestea în viitorul apropiat la fel vor pierde variaţia propulsorului care consumă motorină.

Înainte de “rămas bun”, Skoda a pregătit ediţia limitată Kodiaq RS Challenge. Cele mai solicitate articole opționale au fost introduse ca echipamente standard, printre ele numărându-se: faruri şi stopuri full LED, asistent pentru faza lungă, şasiu cu amortizoare adaptive DCC, selector de moduri de conducere, sistem de intensificare a sunetului eşapamentului prin boxe, sistem de camere la 360 de grade, asistent la parcare, pachetul “Conducere asistată 2.0” (asistent la menţinerea benzii de rulare și schimbarea sa, asistent de parcare, cruise control adaptiv de până la 210 km/h), nouă perne de aer, SunSet, jante Xtreme din aliaj de 20 de inci, cockpit virtual, scaune sport tapiţate cu Alcantara, parbriz încălzit, volan încălzit multifuncţional cu padele, scaune faţă (reglabil electric al şoferului doar) cu suport lombar şi memorie, sistem de climatizare automată pe trei zone, sistem infotainment Columbus cu ecran de 9.2 inci, sistem audio Canton cu nouă difuzoare şi un subwoofer, iluminare ambientală, inserţii decorative pe praguri, pedale din oţel inoxidabil, hayon acţionat electric, etc.

Lista opțională include roți premium cu jante Ignite de 20 de inci şi anvelope cu lățimea de 255 mm, acoperiș panoramic cu trapă glisantă, sistem de încălzire auxiliar cu telecomandă, trei rânduri de scaune, echipamente de remorcare, asistent de manevră a remorcii și multe alte elemente.

Ediția limitată RS Challenge va fi vândută doar pe piața internă cehă într-un număr limitat la 300 de exemplare. Preţul de start este de 50.900 de euro și include, printre altele, culori metalizate pentru caroserie, cu excepția Velvet Red și Crystal Black.

Interesant este că un Kodiaq RS obişnuit nu mai poate fi comandat. Nu se exclude că după dispariţia modelului cu motor diesel, după facelift, să apară unul cu un benzinar sau cu motorizare hibridă, de la aceeaşi Octavia RS.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/