Volvo a găsit o modalitate modernă și simplă de a proteja mașinile de furt

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Volvo a dezvoltat un sistem conceput pentru a proteja mașina de furt. Brandul suedez a început să-l ofere din start în Marea Britanie, una dintre ţările care se confruntă des cu acest tip de infracțiune, în colaborare cu unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicații din lume – Vodafone. 

Soluţia se bazează pe tehnologia Internet of Things (IoT).

Vodafone Automotive VTS S5 este disponibil acum pentru toate modelele Volvo. Oferă urmărirea și recuperarea vehiculelor prin intermediul rețelei Vodafone Automotive de centre de operare securizate, operaționale 24/7 și lucrând în parteneriat cu poliția locală la nivel național și în alte 44 de țări europene!

Dispozitivul a primit aprobarea Cat S5 la testarea de către organizaţia renumită Thatcham Research, o certificare care poate ajuta proprietarii de mașini să-și asigure reduceri ale primelor de asigurare sau să le permită să profite de produse de asigurare specifice pentru mașina lor. 

Funcția de urmărire funcționează 24/7 și poate identifica locația unei mașini cu o precizie de până la 10 metri! Folosind aplicația asociată, șoferii pot, de asemenea, să monitorizeze locația mașinii lor în timp real, să verifice datele despre călătoriile anterioare și să obțină indicații de orientare către mașina lor, indiferent dacă merg pe jos sau conduc.

Sistemul recunoaște automat un card mic purtat de șofer (în portofel, de exemplu), care se oferă în set. Vodafone Automotive este anunțată imediat dacă mașina este furată sau este condusă fără a fi prezent cardul. Pentru a preveni alertele false, pot fi activate moduri speciale dacă mașina se află într-un garaj sau este transportată. 

Sistemul va detecta, de asemenea, încercările de a tracta mașina, de se fac manipulări cu bateria sau se taie careva fire într-o încercare de furt. Dacă mașina este furată, un operator Vodafone Automotive va contacta serviciile locale de poliție pentru a oferi un jurnal minut cu minut al locației mașinii – oferind informații valoroase pentru a ajuta poliția să asigure recuperarea mașinii și să prindă infractorul/infractorii.

„La Volvo, am pus întotdeauna siguranța clienților noștri pe primul loc și, pe măsură ce trecem într-o lume din ce în ce mai digitală, știm cât de important este rolul tehnologiei în realizarea acestui lucru. Serviciul de recuperare a vehiculelor furate de la Vodafone Automotive ne va ajuta să ne protejăm clienții și să îi asigurăm că mașina lor este echipată cu cele mai înalte standarde de securitate din industrie.”

Dispozitivul de urmărire are un preț de 595 lire sterline. Include TVA, montarea și un abonament valabil pentru o perioadă de trei ani.

Cmentariile sunt închise