(foto) Cum arată submarinul care a lovit cu viteză maximă un munte subacvatic

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Slujba pe un submarin este una din cele mai periculoase activități pe care le poate avea un soldat, iar asta este valabil și pentru cei care își duc serviciul în armata Statelor Unite ale Americii. Nu de alta, dar SUA nu a pierdut niciun submarin din dotare în ultimii 50 de ani! Însă incidente au avut loc și exact la unul ne vom referi în acest articol.

În anul 2005 submarinul de clasă Los Angeles, USS San Francisco, a tamponat un munte subacvatic în timp ce mergea cu viteză maximă. Cum s-a întâmplat asta?

Poză cu submarinul USS San Francisco (SSN 711) care este escortat de două nave spre portul Apra Harbor, Guam, după o misiune de cinci luni

Ei bine, pentru a-și menține invizibilă prezența sub apă, submarinul avea modul invizibil activat. Din acest motiv, sonarul activ de care dispunea nu a putut fi pus în funcțiune. Însă submarinele mai au și un sonar pasiv, care ar fi notificat echipajul că au în față un munte subacvatic, însă nici acesta nu era pus în funcțiune din cauza vitezei cu care circula nava.

Mergând mai departe, din păcate și echipajul nu beneficia de cele mai noi hărți în ziua cu pricina, iar astfel aceștia pur și simplu nu erau la curent pe deplin cu relieful subacvatic din preajma insulelor Carolina din Oceanul Pacific, care se află la 675 kilometri depărtare de insulele Guam.

Iar astfel, în urma deciziei căpitanului de a trece de la o adâncime de 100 de metri la 160 de metri și având o viteză de 60 km/h, submarinul a tamponat creasta unui munte subacvatic.

În rezultat, toți cei aflați la bordul submarinului s-au ales cu leziuni, iar unul din membrii echipajului, mașinistul Joseph Ashley, din păcate a decedat a doua zi după coliziune la spital din cauza rănilor pe care le-a primit la nivelul capului.

În ciuda coliziunii, submarinul a reușit să iasă la suprafață, ca ulterior să ajungă și în unul din porturile statului Guam.

Acolo, după mai mulți ani de reparație, submarinului i-a fost montată o nouă parte frontală, care a fost preluată de la un alt submarin ce făcea parte din aceeași clasă și a fost retras din serviciu. Lucrările de reparație au fost finalizate în octombrie 2008, urmând ca USS San Francisco să se afle în serviciu până în noiembrie 2016.

În prezent USS San Francisco a fost transformată în navă de antrenament pentru cei care își doresc o carieră în domeniu.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/