(foto) De teama uraganului Dorian, un dealer și-a înghesuit zeci de maşini DeLorean într-un garaj

Majoritatea dintre voi poate cunosc că în aceste momente locuitorii de pe coasta de sud-est a Statelor Unite ale Americii se confruntă şi au de suferit din cauza uraganului Dorian, după ce anterior practic a scufundat insula Bahamas în ape şi ruine.

Furtuna a lovit arhipelagul Bahamas cu forţa unui uragan de categoria 5 (considerat cu potențial catastrofal) în primele zile ale lui septembrie, înregistrându-se rafale de vânt chiar şi de peste 350 de km/h, dar şi valuri de apă ridicate la peste 7 metri!

FOTO: reuters.com

Nu există deocamdată un bilanţ total al victimelor şi pagubelor, însă imaginile postate pe internet de oamenii de acolo sunt înspăimântătoare. Potrivit meteorologilor, Dorian a egalat recordul din 1935 al celui mai puternic uragan din Atlantic care a atins uscatul.

Și Statele Unite sunt în alarmă maximă. Deși o parte din peninsula Florida ar putea fi ferită de dezastru, uraganul își poate oricând schimba traiectoria. Florida, Carolina de Sud şi Georgia se află în cadrul unei evacuări generale a populaţiei. Şi Carolina de Nord a declarat stare de urgenţă.

This aerial footage of the Bahamas shows the destruction from Hurricane Dorian on Great Abaco Island https://t.co/3TuV2PdLdV pic.twitter.com/LXL2yc36Zb

— CNN (@CNN) September 3, 2019

Oamenii încearcă să se protejeze pe ei cum pot, dar şi bunurile pe care le au în proprietate. Un exemplu este un dealer auto din Florida care a făcut publice imagini cum a adăpostit într-o încăpere, cel mai probabil foarte rigidă, zeci de maşini.

Toate sunt de model DeLorean DMC-12 şi încă nu au fost vândute. Interesant mai este că unele au fost ridicate pe suporturi care se găsesc de regulă în centre de deservire, asta pentru a economisi şi mai mult spaţiul. Totuşi, multe dintre ele au fost parcate la câţiva cm una faţă de alta.

Vezi şi: (video) Mai mulţi dealeri şi-au evacuat în garaje şi parcări supercarurile din cauza uraganul Matthew

Alți rezidenți din Florida au fost mai puțin norocoși. De exemplu, pentru că nu au un garaj, dar ţin foarte mult la automobilul lor, o familie posesoare de smart fortwo i-a făcut loc în bucătărie. Chiar şi covor i-au întins.

Imaginile s-au răspândit rapid în toată mass-media americană, în mod evident după ce postarea a şi fost distribuită de peste 67.000 de ori.

Vezi şi: Videoclipul zilei: Iată ce maşini au pierdut bogaţii din SUA după uraganul Harvey

Poţi vedea în mod interactiv cum se mişcă uraganul şi cu ce viteză bat vânturile pe portalul Ventusky.

Cmentariile sunt închise