Au fost anunțate prețurile noului Mercedes-Benz GLS! Fanii BMW X7 se vor bucura

Compania Mercedes-Benz a deschis deja cărţile de precomandă pentru noul SUV full-size GLS, model care a fost prezentat în premieră mondială la Salonul Auto de la New York acum câteva zile.

Dacă în Germania au fost anunţate preţurile de start pentru cele două motorizări diesel disponibile iniţial, atunci importatorul din ţara noastră l-a afişat şi pe cel pentru maşina cu motor V8 pe benzină.

Noul GLS este disponibil deocamdată pentru a fi comandat în Germania cu ambele motorizări diesel anunţate – GLS 350 d 4MATIC şi GLS 400 d 4MATIC. Acestea costă local de la 85.923,95 şi 90.386,45 de euro cu TVA inclus. Pentru comparaţie, în ţara noastră preţurile sunt mai avantajoase: de la 72.580 şi 76.120 de euro. Modelul GLS 580 4MATIC are un preţ de start de 102.410 euro la noi, însă este deocamdată indisponibil de comandat.

Pentru comparaţie, modelele BMW X7 au preţ de start în Germania care variază între 84.300 şi 109.900 de euro cu TVA inclus. Spre deosebire de piaţa germană (trei motoare), în Republica Moldova SUV-ul bavarez poate fi comandat cu una din patru motorizări disponibile, preţurile de start variind între 71.300 şi 91.100 de euro.

Iată caracteristicile modelelor cu motoare diesel, inclusiv acceleraţie şi viteză maximă, cifre neanunţate anterior:

GLS 350 d 4MATICGLS 400 d 4MATIC
Nr. cilindri/aranjament6/în linie6/în linie
Volum (cm³)2.9252.925
Putere (CP)286330
Cuplu maxim (Nm)600700
Consum mixt (l/100 km)7.9-7.67.9-7.6
Nivel mixt de emisii (g/km)208-200208-201
Acceleraţie 0-100 km/h (s)7.06.3
Viteză maximă (km/h)227238

Iată cum arată o maşină standard şi cu pachet AMG Line:

Maşină cu AMG Line Night Package:

Iată cum arată un interior cu linie de echipare standard şi cu linie EXCLUSIV:

Mai interesant este să aflăm cât costă unele dotări ale noului GLS, preţurile fiind menţionate pentru piaţa germană:

  • Pachetul AMG Line (4284 euro) cuprinde un AMG bodykit (bare de protecţie diferită şi nişte bosaje mai proeminente), jante AMG de 21 de inci și un sistem sport de frânare cu discuri perforate pe roţile din faţă și etriere cu inscripţia “Mercedes-Benz”. Caracteristicile interioare includ un volan multifuncțional turtit în partea inferioară, pedale sport AMG din oțel inoxidabil şi covoraşe din velur cu inscripţii AMG.
  • Interior EXCLUSIVE (803.25 euro) include mai multe inserţii de pe planşa de bord cu tapiţerie ARTICO. Printre altele se numără un roller cover pentru suporturile de pahare din lemn, inserţii cu piele Nappa şi grile ale difuzoarelor audio din oțel inoxidabil.
  • Luxul în noul GLS este împărțit cu generozitate între toți pasagerii, cu atât mai mult atunci când un Rear Comfort package Plus (2118.20 euro) este comandat. Aceasta cuprinde o consolă centrală extinsă cu suporturi pentru pahare, tetiere premium cu suporturi laterale reglabile și o cotieră centrală între scaunele din al doilea rând, care pot fi opţional individuale. Această cotieră poate găzdui o tabletă detaşabilă de 7 inci pe care este operat sistemul MBUX.
  • Un sistem THERMOTRONIC automatic climate control (821.10 euro) permite controlul individual al climatizării în cinci zone, inclusiv pe al treilea rând de scaune. Printre echipamentele extinse se numără o unitate de aer condiţionat dedicată, două elemente de încălzire pentru picioarele pasagerilor de pe al treilea rând de scaune și prize de aer suplimentare.
  • Opțiuni suplimentare includ scaune individuale multi conturate cu funcție de masaj și climatizare pentru al doilea rând (2618 euro), încălzire pentru toate locurile din al doilea şi al treilea rând (428.40 euro fiecare), Seat Climate Control pentru al doilea rând de scaune, cu trei etape de ventilație și de încălzire (1309 euro) și suporturi pentru pahare cu reglare a temperaturii (249 euro).
  • Un MBUX Innovation package (1439.90 euro) cu MBUX Interior Assistant, head-up display și MBUX augmented reality sunt câteva opţiuni ce lărgesc operarea funcţiilor maşinii. Asistentul este folosit pentru a înregistra mișcările mâinilor și brațelor șoferului și ale pasagerului din față prin intermediul unei camere în panoul de control de deasupra capului. Când o mână se apropie de ecranul tactil sau de touchpad-ul de pe consola centrală, prezentarea informațiilor de pe afișajul media se modifică. Elementele individuale pot fi evidențiate, de exemplu.
  • Un MBUX Rear Seat Entertainment (2796.50 euro) aduce două ecrane tactile de 11.6 inci care sunt ataşate de scaunele frontale, de partea lor posterioară.
  • Un ENERGIZING package (398.65 euro) sau un ENERGIZING package Plus (4742.15 euro) include numeroase programe cu setări specifice pentru controlul climatizării, iluminării ambientale, a masajului în scaune şi altele.
  • Driving Assistance Package (2296.70 euro) include sistemele de siguranţă şi asistenţă: Active Distance Assist DISTRONIC, Active Speed Limit Assist, extended automatic restart on motorways, speed adjustment based on the route with End of Traffic Jam Function, Active Steering Assist, Active Lane Change Assist, Active Emergency Stop Assist, Emergency Lane Function; Active Brake Assist, Cornering & Cross-Traffic Function, End of Traffic Jam Emergency Brake Function, Evasive Steering Assist; Active Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist, Exit Warning Function; PRE-SAFE® PLUS & Traffic Sign Assist.
  • Driving Assistance Package Plus (2891.70 euro) adaugă la cele enumerate anterior Stop-and-Go Assist şi PRE-SAFE Impulse Side.
  • Suspensia hidropneumatică E-ACTIVE BODY CONTROL costă 7735 euro, iar un Engineering package (10.710 euro) o include pe ea şi un sistem de frânare de înaltă performanţă pe puntea din faţă.
  • Off-Road Engineering package (2261 euro) oferă un sistem complet variabil de tracţiune integrală în combinaţie cu un set de trepte inferioare în cutia de viteze, care sunt deosebit de utile la deplasarea în condiţii complicate şi cu viteze mici. O animație a situației de conducere poate fi afişată pe ecranul sistemului media. Prezentarea în regim real a suprafeţei de teren detectat, unghiului de înclinare și a setărilor tehnice ajută conducătorul auto să judece corect manevrele în off-road. Pachetul include, de asemenea, un panou de protecţie a dedesubtului maşinii.
  • Un cârlig de remorcare retractabil electric costă 1142.40 euro, iar un asistent la deplasarea în marşarier cu remorcă Trailer Manoeuvring Assist (416.50 euro).
  • Sistemul adaptiv de ștergătoare MAGIC VISION CONTROL costă alţi 464.10 euro.
  • Un Acoustic Comfort package (1428 euro) prevede un habitaclu mai liniștit. Acesta cuprinde un parbriz cu sticlă laminată şi cu folie reflectorizantă pentru protecţie împotriva razelor infraroșii, geamuri laterale cu sticlă laminată şi cu folie absorbantă pentru protecţie împotriva razelor infraroșii, dar şi măsuri suplimentare de izolare fonică.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise