(video) Euro NCAP: Cât de sigure sunt noile BMW Seria 1 şi Seria 3 Sedan, Peugeot 208 şi Jeep Cherokee facelift

Astăzi, Euro NCAP publică evaluările de siguranță ale altor patru maşini. Două BMW-uri au reuşit să cucerească un rating maxim de cinci stele, în timp ce noile Jeep Cherokee facelift și Peugeot 208 au luat cu câte una mai puţin.

Noul BMW Seria 1 a ajuns acum la cea de-a treia generație și, pentru prima dată, o mașină cu tracțiune frontală, a obţinut o evaluare de cinci stele și continuă recenta serie de succese în materie de siguranță ale BMW. Scorul său în testul de evaluare a protecției ocupantului adult ar fi fost mai mare dacă nu ar fi fost, pentru scaunul său din față, un rating “bun” pentru protecția în testul simulării unui impact din spate. Ca urmare, notele complete pe care le-a obținut mașina pentru performanța sistemului AEB City nu au fost incluse în scorul de protecție a ocupanților adulți.

Cea mai mare mașină de familie a BMW, noua Seria 3, a fost, de asemenea, restilizată complet și se află acum la cea de-a 7-a generație. BMW a adus mașina la zi cu cele mai bune performanțe de siguranță a oricărei mașini de familie  testate de Euro NCAP în conformitate cu protocoalele 2018/2019.

“Este bine să vedem brandurile premium, din Germania și din alte părți, menținând standardele foarte ridicate pe care și le-au stabilit, continuând să obțină calificări de cinci stele. Sunt sigur că, clienții BMW, pot fi siguri că producătorul va continua să depună eforturi mari pentru a atinge cele mai înalte standarde de siguranță, chiar dacă protocoalele noastre de teste devin tot mai dure pe an ce trece”, a declarat secretarul general Euro NCAP Michiel van Ratingen.

Noul Peugeot 208 a omis un rating de cinci stele comparativ cu vehiculul din generația anterioară, unul care oferea mai puține tehnologii de siguranță standard, dar care a fost testat în conformitate cu cerințele mai puțin stricte în 2012. Compacta îndeplinește cerințele de cinci stele la toate capitolele, dar cu excepția protecției utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor (pietonii).

Şi noul Jeep Cherokee facelift se află pe un teritoriu de patru stele, cu performanțe bune, dar neexcepționale peste bord, însă totuşi a arătat îmbunătățiri uriașe, la unele capitole chiar peste cele ale noului Wrangler, testat anul trecut.

Rezultatele testelor:

Click pe imagine pentru un raport detaliat!
Click pe imagine pentru un raport detaliat!

Vezi precedenta sesiune de teste: (video) Euro NCAP: Cât de sigure sunt noile Mercedes-Benz EQC şi CLA, Skoda Kamiq, SsangYong Korando, BMW Z4, Audi A1 şi Ford Focus

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/