(video) Premieră mondială: Atrăgătoarea nouă generaţie Peugeot 208 – acum şi în variantă electrică

Într-un segment B care tinde din ce în ce mai mult spre standardizare, în detrimentul noțiunilor cum ar fi plăcerea sau tinerețea, brandul Peugeot se identifică prin introducerea noii generaţii a compactei 208. Chiar de la momentul lansării, marca franceză pune la dispoziţie şi trei opțiuni diferite de propulsie: electrică, pe bază de benzină sau motorină.

Acest nou Peugeot 208, care se potrivește perfect în strategia companiei de cucerire a pieţei, se distinge prin designul său care este orientat spre tineri şi spre cei energetici. În plus față de stilul original, distinctiv, automobilul introduce o nouă generație a PEUGEOT i-Cockpit, inclusiv un head-up display 3D și nenumăraţi asistenţi de conducere, care de obicei se găsesc pe vehiculele din segmente mai superioare.

Noul Peugeot 208 este făcut pe baza platformei de ultimă generație a grupului PSA – CMP – care se va găsi şi pe noua generaţie Opel Corsa. După cum sugerează și denumirea, platforma CMP este adaptabilă în termeni de dimensiuni și variante de motor. Găzduirea tuturor surselor de energie populare le va permite clienților să selecteze tipul preferat de tren de rulare, fie cu un motor cu ardere internă tradițională (benzină sau motorină), fie un motor electric.

Economia a fost cuvântul de veghe pe parcursul fazei de dezvoltare. Această nouă platformă ajută la limitarea emisiilor de CO2 din cauza: reducerii greutății (e cu 30 de kg mai ușoară decât platforma F1), aerodinamicii îmbunătățite (un nivel practic plat al panourilor dedesubtului, panouri de aer controlate electronic), rezistenței reduse la ruliu (prin anvelope de clasă A şi reducerea frecării suspensiei), optimizarea unităţilor de propulsie (prin ardere îmbunătăţită, down-sizing, frecare mecanică redusă, extinderea transmisiei și generalizarea sistemului stop & start).

Platforma CMP prevede, de asemenea, creșterea nivelului de confort și siguranță: confort acustic și termic mai mare la bord, niveluri inferioare de vibrații, asistenţi de conducere rezervaţi în mod normal pentru segmente de piață mai mari și fără precedent în segmentul B.

Exteriorul noului Peugeot 208 este atât de distinctiv și de bun gust încât este capabil să renunțe la accesoriile cromate, dezvăluind puterea unui design expresiv cu proporții plăcute. Mai lung, mai lat și mai mic decât actualul Peugeot 208, această nouă generație dezvăluie o linie de caroserie distinctă, sugerând sportivitate cu liniile sale curate. Există, de asemenea, o atingere clară de senzualitate conferită de aripile în formă largă și curbele corpului general.

Din lateral privit, noul Peugeot 208 dezvăluie parbrizul pared-back care permite spațiu pentru o capotă mai lungă, sculptată. Pentru a sublinia aspectul sportiv, pe versiunile GT line sau GT sunt caracteristice bosajele de culoare neagră, care nu numai că simplifică corpul, ci şi fac vizual diametrul roților mai mari.

Pe aceste versiuni premium, jantele de 17 inci dispun de nişte inserţii personalizabile care îmbunătățesc efectul aerodinamic și reduc greutatea (-3.6 kg pe vehicul).

Imediat recunoscută, în partea din față, este semnătura vizuală a secțiunii inferioare şi a celor trei “gheare” din farurile full LED (în funcție de versiune). Bara de protecție frontală este proiectată ca un singur contur, conținând un grilaj perfect integrat, cu o singură priză pe centru care poartă deasupra logoul iconicului leu. Vârful capotei conţine insigna 208.

Urmărind modelele 3008/5008/508, capătul din spate al noului 208 iese în evidență cu banda sa neagră care rulează pe toată lăţimea hayonului şi leagă stopurile cu trei “gheare” (care vor rămâne de asemenea vizibile pe timp de zi). Difuzorul din spate este disponibil într-un finisaj negru lucios și, în funcție de varianta de motorizare există o terminaţie cromată dublă a eşapamentului.

În plus față de culorile standard pentru caroserie și acoperișul Black Diamond, noul 208 are o gamă de nuanțe care reprezintă reflexia perfectă a caracterului energetic și dinamic al vehiculului: Metallic Faro yellow, Vertigo blue aplicat în trei straturi sau Elixir red cu un strat superior special care subliniază adâncimea culorii.

Noul Peugeot e-208 este împodobit cu semne exterioare ușoare de recunoscut: o grilă a radiatorului cu accente în culoarea caroseriei, logouri ale leilor care par să-și schimbe culoarea în funcție de unghiului de vedere), insigna “e-208” din spate și câte o insignă “e” pe aripile din spate.

La interior, noul Peugeot 208 introduce o nouă generaţie a PEUGEOT i-Cockpit, care are aceeași structură ergonomică cu trei nivele, precum și pe celelalte modele din zonă. Toate informațiile sunt ușor de văzut, plasate cu grijă în câmpul de vizualizare al șoferilor. În funcție de nivelul de echipare, panoul de instrumente afișează informații care pot fi citite la două nivele. Pe panoul digital superior informația este proiectată sub formă de hologramă. Datele sunt dinamice, fiind afișate mai aproape sau mai departe de ochiul conducătorului auto, în funcție de importanță sau de urgență, crescând astfel reactivitatea cu aproximativ o jumătate de secundă. Deasupra comutatoarelor de pe consola centrală, ecranul tactil al sistemului multimedia este disponibil în versiuni de 5, 7 sau 10 inci, în funcție de nivelul de echipare și opțiunile selectate.

Toate materialele folosite sunt plăcute la atingere, iar butoanele de control a diferitor funcţii sunt poziționate ingenios. De la nivelul de finisaj Active (în funcție de țară), tabloul de bord este “căptușit” și secțiunea centrală este împodobită cu inserţii care imită textura fibrei de carbon. Volanul compact a fost adoptat din segmentele de piață superioare şi conţine acum padele de comutare manuală a treptelor. Levierul cutiei de viteze EAT 8 Shift și comutatoarele sistemului Park by Wire sunt intuitive și ergonomice.

Pentru că smartphone-urile sunt o parte integrantă a vieților noastre, noul Mirror Screen este compatibil acum cu interfeţele MirrorLink, Apple CarPlay și Android Auto. De asemenea mai sunt disponibile până la patru porturi USB, inclusiv Type-C, dar şi un sistem de navigaţie 3D de la TomTom, care indică condițiile de trafic și zonele de risc în timp real.

Compartimentul de pasageri formează o cabină de pilotaj care sporeşte dispoziţia ocupanților. Scaunele sunt extrem de confortabile și ușor de întreținut. O mare atenție a fost acordată proporțiilor și aspectului de noi spații de depozitare. În plus față de compartimentele ușilor și sertarul pentru mănuşi din torpedou, există alte trei zone de depozitare de-a lungul vehiculului (în funcție de versiune): o zonă de depozitare mare sub cotiera dintre scaunele din față, o tavă cu acces ușor în fața levierului cutiei de viteze şi un spațiu de depozitare inteligent care se poate ascunde în consola centrală şi poate fi folosit pentru încărcarea prin inducţie electromagnetică a un smartphone.

Noul Peugeot 208 este disponibil în cinci nivele de echipare: Like, Active, Allure, GT Line şi GT. Versiunile superioare GT line și GT prezintă indicii distinctive: faruri cu LED-uri cu semnătură cu trei “gheare”, accente de culoare neagră lucioasă la exterior, jante din aliaj de 17 inci cu inserţii aerodinamice, tavan căptuşit cu material textil de culoare neagră şi cusături contrastante Adamite, opt opțiuni de culoare pentru sistemul de iluminare ambientală, scaune sportive, pedale din aluminiu, etc.

Special pentru Peugeot e-208 în nivelul de echipare de top este o tapiţerie exclusivă cu Alcantara şi material Greval de culoare gri, cu o textură 3D pe scaune, dar şi jante de 17 inci cu inserții speciale.

Noul Peugeot 208 dispune de o gamă completă de motoare pe benzină şi diesel, compatibile cu noile standarde europene. Unice în segmentul B, PureTech 100 și 130 sunt disponibile cu transmisia automată cu opt trepte EAT8.

Linia de benzinare conţine un agregat de 1.2 litri, cu doar trei cilindri, în trei variante de putere: PureTech 75 cuplat la o cutie manuală cu cinci rapoarte; PureTech 100 cuplat la o cutie manuală cu şase trepte sau EAT8; PureTech 130 ce poate fi cuplat doar la EAT8.

Singurul diesel este o unitate de 1.5 litri şi cu patru cilindri, care produce 100 de CP şi vine cuplată doar la cutia manuală cu şase rapoarte.

Pentru regiunile în care cerințele de control al emisiilor sunt mai puțin stricte, vor fi disponibile, de asemenea, motoare echipate cu o cutie de viteze mecanică (BVM6) sau o cutie de viteze automată (EAT6).

Mai multe detalii au fost oferite despre noul Peugeot e-208. O astfel de maşină dispune de un motor electric ce produce 136 de CP şi 260 Nm disponibili instant. Are trei moduri de rulare: Eco, Normal şi Sport (acceleraţie 0-100 de km/h în 8.1 secunde), dar şi două moduri de frânare prin care se recuperează şi energia: prin pedala propriu-zisă sau printr-un mod similar frânării cu motorul.

Noul Peugeot e-208 oferă cel mai bun confort termic de pe piață cu: un element de încălzire de mare putere (5 kW) alimentat de bateria HV, o pompă de căldură și control automat al temperaturii în compartimentul pentru pasageri, oferind același standard de confort ca într-un vehicul alimentat de un motor cu ardere internă (aici autonomia electrică fiind păstrată datorită eficienței puterii îmbunătățite în comparație cu controlul convențional al climei), scaune încălzite (în funcție de versiune), pre-condiționare termică programabilă, controlată de pe ecranul tactil sau de la distanță de pe smartphone prin aplicaţia MyPeugeot.

Interiorul și spațiul pentru bagaje sunt identice cu cel din maşinile cu motoare cu ardere internă. Bateriile, care ocupă un volum de 220 de litri, sunt distribuite sub podea. Capacitatea totală a acestora este de 50 kWh, iar autonomia declarată, calculată în ciclu de testare realist WLTP, este de până la 340 de km. Conectate la sistemul de răcire al compartimentului pentru pasageri, datorită răcirii cu lichid şi a unui sistem de control al temperaturii, se permite o reîncărcare rapidă, o autonomie optimizată și o durată de viață crescută. Pentru setul de acumulatori se oferă o garanţie de 8 ani sau 160.000 km pentru 70% din capacitatea sa de încărcare.

Încărcarea bateriilor se poate face de la o priză casnică în 16 ore, de la un Wall Box în 5 ore şi 15 minute de la o sursă cu o putere de 11 kW sau în 8 ore de la una de 7.4 kW, ori de la 0 la 80% în doar 30 de minute de la o staţie de încărcare rapidă cu o putere de 100 kW.

Din punct de vedere a sistemelor şi asistenţilor la condus, noul Peugeot 208 este dotat cu: un Adaptive Cruise Control, cu funcţie Stop & Go în combinaţie cu transmisia EAT8, dar şi o versiune compatibilă cu cea manuală; asistenţă la poziţionarea în bandă; asistenţă completă la parcare; ultima generaţie a sistemului de frânare automată de urgenţă, cu detectarea pietonilor şi bicicliștilor, inclusiv pe timp de noapte, funcţionabil la viteze cuprinse între 5 şi 140 de km/h; monitorizarea şi corectarea poziţionării în bandă la viteze de până la 65 de km/h; sistem de monitorizare a atenţiei şoferului; sistem de comutare automată a luminilor de drum cu cele de întâlnire; sistem de recunoaştere a indicatoarelor rutiere şi a celor de limitare a vitezei; sistem de monitorizare a unghiurilor moarte, activ de la 12 km/h; frână de mână electrică şi altele.

Noul Peugeot 208 apare pe piaţă în toamna acestui an, dar mai întâi urmează a fi prezentat pentru prima dată la Salonul Auto de la Geneva. Acesta poate fi deja rezervat în toate opţiunile de propulsie.

Vezi şi: (video) Premieră mondială: Noul Peugeot 508 PSE Concept

Caracteristici tehnice în detalii:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/