(video) Porsche arată interiorul noului Cayenne facelift, iar acesta dezvăluie designul exterior

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cu noul Cayenne facelift, care își va marca premiera mondială pe 18 aprilie la Salonul Auto Shanghai din China, Porsche va introduce un concept inovator de afișare și control. Porsche Driver Experience reprezintă un afișaj complet digital, individualizare versatilă și operare intuitivă, iar centrul atenției este pus pe şofer.

Cele mai importante comenzi sunt grupate în jurul volanului, iar acest lucru creează o nouă experiență de condus. O serie de elemente au fost preluate de la Taycan și au fost transferate pentru prima dată pe un Porsche cu motor cu combustie internă.

Caracteristici cheie:

  • Deşi este un facelift pentru actuala generaţie Cayenne, este unul profund şi modelul beneficiază de un cockpit complet nou!
  • Panoul de bord este acum sub forma unui afișaj curbat de 12.6 inchi, complet digital, de sine stătător, care nu necesită un cozoroc, oferindu-i astfel un aspect modern, subțire. 
    • În funcție de nivelul de echipare, șoferul va putea alege până la șapte teme de vizualizare
    • Contorul de turații, navigația online, Night Vision Assist sau sistemul de asistență la conducere 3D pot fi toate selectate pentru a fi în prim-plan. 
    • Sunt disponibile, de asemenea, o vizualizare mult redusă și un mod clasic, acesta din urmă transferând designul tipic Porsche cu cinci ceasuri de bord în era digitală.
  • O caracteristică cheie a noului Porsche Driver Experience este echilibrul potrivit între elementele digitale și analogice. Toate comenzile care sunt importante pentru experiența de conducere sunt, de asemenea, grupate direct în jurul volanului
    • De exemplu, noul buton de pornire a motorului se află în partea stângă a volanului. 
    • Levierul cutiei de viteze se află acum în partea dreaptă a volanului, între panoul de instrumente și afișajul central. Acest lucru face loc pe consola centrală pentru un nou panou de comandă a climatizării, mare, cu comenzi analogice și mai mult spațiu de depozitare. 
    • Porsche a pus, de asemenea, maneta de control complet reproiectată pentru sistemele de asistență a șoferului direct pe volanul noului Cayenne facelift.
  • Noul volan sport multifuncțional provine de la 911 și a fost complet refăcut în comparație cu cel actual de pe Cayenne, având un design de înaltă calitate, modern și sportiv.
    • Comutatorul pentru selectarea modurilor Normal, Offroad, Sport și Sport Plus direct pe volan este acum standard.
    • Noul buton de comutare pentru selectarea funcțiilor și temelor panoului de bord este, de asemenea, amplasat direct pe volan, ca și comenzile pentru head-up display-ul opțional.
  • Noul panou de control al aerului condiționat de pe consola centrală, cu suprafața sa de sticlă într-un design de panou negru, asigură un aspect deosebit de înaltă calitate. Setările aerului condiționat pot fi efectuate rapid și intuitiv pe suprafața de control clar aranjată. Combinația de recunoaștere a atingerii și feedback haptic, asigurată de comutatoare mecanice pentru controlul climatizării, cât şi a volumului audio, asigură o funcționalitate plăcută.
  • Monitorul central de 12.3 inchi este centrul de control al celui mai nou Porsche Communication Management (PCM). Ca și până acum, șoferul poate opera aici numeroase funcții de conducere și confort, precum și funcțiile standard de navigaţie online și multimedia.
  • Complet nou este monitorul opţional de 10.9 inchi care poate fi montat în bord în faţa pasagerului. Ecranul tactil suplimentar permite pasagerului să opereze navigația sau să selecteze un serviciu media. O folie specială nu permite ca şoferul să vadă conținutul afişat şi să fie astfel distras.
  • Întregul tablou de bord, consola centrală și partea superioară a interiorului ușii au fost complet reproiectate. Accentul crescut pe orizontală a planșei de bord face ca interiorul să pară mai lat. Deflectoarele de aer cu design elegant sunt aliniate vertical în mod tipic lui Cayenne. Şi, pentru prima dată, Porsche a proiectat toate orificiile de evacuare a aerului din cockpit fără grilaje.
  • Printre altele:
    • Un panou de stocare a telefonului, cu o funcție de încărcare inductivă, vine standard. Răcirea permite o putere de încărcare optimizată de până la 15 wați.
    • Integrarea extinsă a serviciilor online oferă noi modalități de interacțiune, cum ar fi utilizarea asistentului vocal Siri pentru a opera funcțiile vehiculului.
    • De asemenea, sunt noi două porturi USB-C în compartimentul de stocare frontal și alte două porturi USB-C în zona din spate a consolei centrale. Toate porturile USB oferă o funcție de încărcare rapidă. Cele frontale conectează smartphone-ul și la Porsche Communication Management (PCM).
    • Pentru a asocia un smartphone cu vehiculul, tot ce trebuie să faceți este să scanați un cod QR afişat în PCM. Sunt apoi disponibile numeroase funcții de conectivitate, inclusiv Apple CarPlay și Android Auto, precum și aplicații integrate, cum ar fi Spotify și Apple Music.
    • Iar cu noua funcție In-Car Video, videoclipurile pot fi vizionate direct în PCM prin intermediul furnizorului de streaming Screenhits TV – atât pe ecranul central când vehiculul este staționat, cât și pe ecranul pasagerului în timpul conducerii.

Câteva impresii (în germană):
Atrageţi atenţia că imaginile arată sistemul multimedia, iar un meniu dezvăluie designul exterior actualizat al SUV-ului!

Află ce schimbări de ordin tehnic vor fi:

V

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/