(foto) Chery Tiggo 7 a devenit un plug-in hybrid cu 326 CP, iar Tiggo 8 a mai primit un facelift

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Chery este prezent la Salonul Auto Internaţional de la Chengdu cu o gamă largă de modele, inclusiv cu noutăţi. Acolo şi-a făcut debutul public noul sedan Arrizo 8, dar şi un crossover interesant ce merită atenţie. Este vorba despre Tiggo 7 care a devenit un plug-in hybrid.

Noul Chery Tiggo 7 Plus DP-i a devenit al doilea PHEV din gama actuală, deși din punct de vedere tehnic este unificat cu Tiggo 8 Plus PHEV de anul trecut. Respectiv, aceeaşi unitate de propulsie va fi disponibilă într-o maşină puţin mai mică în dimensiuni, dar şi la un preţ mai mic.

Modelul este construit pe baza lui Tiggo 7 Plus restilizat, care a debutat la sfârşit lunii august din 2021 în cadrul aceluiaşi salon auto. Însă noua versiune hibridă are propriul design frontal cu o grilă de radiator originală și alte faruri. În plus, stopurile și alte elemente decorative au fost schimbate, iar jantele de 18 inchi sunt realizate pentru a fi cât mai aerodinamice. Este şi mai lung cu 13 mm – 4.513 mm.

Interiorul, deși similar cu cel al modelului pe benzină Tiggo 7 Plus, este de fapt diferit. Panoul frontal cu o consolă centrală “amputată”, tunelul central, panourile ușilor, toate sunt aproape la fel ca și cele puse în Chery Omoda 5. Şoferul va avea în faţa sa două monitoare de 12.3 inchi într-un panou uşor curbat, un head-up display, control asupra unui sistem audio de la Sony, în timp ce va sta pe unul din cele două scaune tapiţate cu piele perforată, cu încălzire şi ventilare, dar şi cu tetiere integrate.

Mai există iluminare ambientală în 64 de culori, asistent vocal şi un cip Snapdragon 8155 la baza sistemului multimedia. În ceea ce privește conducerea inteligentă și sigură, modelul are standard toate sistemele de asistenţă elementare, inclusiv unul inteligent de asistență la condus, cu autonomie L2+, vedere panoramică la 540 de grade, dar şi o funcţie de recunoaștere a feței + monitorizare a oboselii şoferului.

Sub capotă se află un benzinar turbo de 1.5 litri şi cu patru cilindri (156 CP/220 Nm), care va fi asistat de un motor electric (170 CP/315 Nm) și un demaror-generator de 48V. Cutia de viteze DHT (Dedicated Hybrid Transmission) este una robotizată cu trei trepte, care permite condusul în mod pur electric sau hibrid. Puterea totală a sistemului se ridică la 326 CP și 510 Nm. Tracţiunea este doar pe puntea din faţă.

Bateria litiu-ion este fixată sub podea și are un sistem de termoreglare, însă ce capacitate şi autonomie propune nu s-a anunţat pentru moment. S-a promis doar că încărcarea de la 30 la 80% de la un terminal AC va dura doar 25 de minute (mai acceptă încărcare rapidă DC sau de la o priză casnică de 220V). Porturi de încărcare are atât în aripa stângă frontală, cât şi în cea dreaptă posterioară. În aripa stângă posterioară e buşonul rezervorului de benzină.

Noul Chery Tiggo 7 Plus DP-i va intra pe piața chineză până la sfârșitul acestui an. Va fi puțin mai ieftin decât Tiggo 8 PHEV (care poate face 0-100 km/h în aproape cinci secunde şi consuma mixt doar 1.3 litri de benzină), care costă de la 22.600 de dolari.

De-a lungul celor patru ani de producție, crossoverul Chery Tiggo 8 a dobândit multe versiuni gen Plus, Pro, Pro Max și așa mai departe. În același timp, modelul de bază a rămas în gamă și este actualizat sistematic. Și acum în China a fost prezentată maşina care a suferit o a doua modernizare.

Modificările exterioare sunt minime. Celulele cromate ale grilei radiatorului sunt acum eșalonate, căptușeala argintie a dispărut de pe bara de protecţie frontală, dar au apărut faruri anti ceață separate, situate deasupra luminilor de zi cu patru secțiuni.

Noul este însă interiorul. Panoul frontal cu două ecrane de 12.3 inchi fiecare este similar cu cel găsit pe Tiggo 8 Pro Max (cel disponibil oficial şi în ţara noastră), dar a fost combinat cu fosta consolă centrală, care reprezintă un panou tactil cu două comenzi rotative de control a climatizării. Tunelul central cu levierul cutiei de viteze mutat mai spre şofer este la fel nou. Habitaclul poate avea două sau trei rânduri de scaune, 10 airbaguri, un sistem audio Sony cu opt difuzoare și un ionizator de aer.

Ca și până acum, Chery Tiggo 8 este oferit în China cu două motoare: 1.5 TCI turbo (156 CP) + cutie mecanică sau una nouă robotizată cu șase trepte şi ambreiaje umede, ori 1.6 TGDI (197 CP) + cutie preselectivă robotizată cu șapte trepte. Tracțiunea este doar pe puntea din față.

Pe piața chineză, Tiggo 8 facelift este deja disponibil pentru comandă, prețurile variind între 14.300 şi 18.100 de dolari.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/