(foto) Modele Jaguar I-PACE şi F-PACE au fost modernizate pentru anii 2023-2024. Ce este nou

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

De-a lungul celor cinci ani de producție, crossoverul electric Jaguar I-PACE a fost supus în mod repetat unor modificări și actualizări minore, dar abia acum, pentru prima dată, a fost supus unui restyling tradițional.

Cu toate acestea, facelift-ul s-a dovedit a fi destul de ușor. Modelul actualizat va putea fi recunoscut cel mai uşor prin elementul plat care vine în locul unei imitaţii texturate de grilă de radiator.

Există și alte schimbări vizibile. De exemplu, dungile barelor de protecție, ornamentele ușilor și difuzorul din spate sunt acum colorate în culoarea caroseriei (anterior erau negru). Acestea sunt parte a kitului de caroserie numit R-Dynamic și vine acum standard. 

Alt decor la alegere în mod implicit este negru, în timp ce unul argintiu se oferă la un cost suplimentar. Printre alte opţiuni se numără un set de jante la 22 inchi cu inserţii din fibră de carbon și două nuanțe de gri cu un luciu satinat, adăugate în paleta de culori pentru caroserie. 

Interiorul a rămas neschimbat. Sistemul multimedia Pivi Pro, pe care l-a primit în 2020, are acum un set extins de funcții care pot fi controlate şi de la distanță, de pe un smartphone. De exemplu, de pe telefon poate fi setată răcirea cabinei înainte de a intra în aceasta şi a porni într-o deplasare.

Versiunea de bază EV320 cu putere redusă a motorului electric, care a apărut în vara lui 2020, a dispărut din gamă în mai puțin de un an din cauza lipsei de cerere. Astfel, în prezent, I-PACE este oferit într-o singură versiune, cum a fost de la începutul vânzărilor – EV400. Două motoare electrice oferă 400 CP și 696 Nm, precum şi un timp de accelerație până la 100 km/h în 4.8 secunde. Bateria cu o capacitate de 90 kWh, cu versiunea actuală de firmware, propune până la 470 km autonomie în ciclul WLTP.

Modelul actualizat este deja disponibil pentru comandă. În Marea Britanie costă minimum 70.000 de lire sterline.

Puţin mai devreme de acest update pentru I-PACE, Jaguar a făcut nişte modificări şi pentru F-PACE. I-a fost revizuit echipamentul şi i s-a redus numărul de echipări disponibile. Totodată, specificaţia/pachetul sport R-Dynamic este acum oferit standard, fiind format din bare de protecție mai agresive, praguri diferite și un decor suplimentar. Jantele de bază au devenit unele de 19 inchi.

Sunt schimbări şi în cabină. Standard se oferă acum un monitor TFT în spatele volanului şi cel mai avansat sistem multimedia Pivi Pro pe un ecran de 11.4 inchi. Anterior acestea erau opţiuni. A fost revizuit şi portofoliul de opţiuni de tapiţerie şi elemente decorative.

Upgrade la capitol tehnic există, însă a afectat doar versiunea PHEV P400e, care reprezintă aproximativ 10% din vânzări. Aceasta a primit doar o nouă baterie litiu-ion, cu nouă celule în loc de opt. Capacitatea a crescut de la 17.1 la 19.2 kWh, iar autonomia electrică de la 53 la 65 km. Puterea maşinii nu s-a schimbat.

Gama va include în continuare motoare turbo pe benzină de 2.0 litri (250 CP) și 3.0 litri (400 CP), precum și turbodiesel-uri de 2.0 litri (163 sau 204 CP) și 3.0 litri (300 CP). În vârful gamei se va afla în continuare F-PACE SVR cu 550 CP.

Crossoverele actualizate sunt deja disponibile pentru comandă în Europa, prețurile începând de la 65.700 de euro.

Cmentariile sunt închise