(video) Premieră: Noul Chery Arrizo 8 are standard 10 airbaguri şi nu arată rău deloc

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Complet noul Chery Arrizo 8, anunțat încă din primăvară, a fost prezentat acum în toată regula şi în acelaşi timp sunt publicate detalii tehnice despre mașină. Noul model este noua navă amiral a mărcii printre sedanuri, dar nu poate fi considerat un concurent pentru Toyota Camry sau KIA K5, existând câteva motive: este mai compact, mai simplu şi cel mai important – mai ieftin!

Ataşăm câteva reportaje în chineză pentru impresii vizuale

Caracteristici cheie:

  • Arrizo 8 se încadrează între clasele actuale C și D. Are în lungime 4.780 mm, fiind cu 150 mm mai lung decât un sedan Toyota Corolla, dar cu 105 mm mai scurt decât un Camry. Ampatamentul îi măsoară 2.790 mm, cu doar 35 mm mai puţin decât propune Camry. În ceea ce privește lățimea (1.843 mm) și înălțimea (1.469 mm), diferența față de modelul japonez este complet nesemnificativă.
  • Alura unui sedan executive este redată prin geamurile suplimentare între portierele posterioare şi montanţi. Iar asemănările în design cu ultimele crossovere Chery pot fi observate prin forma farurilor şi a stopurilor. Dimensiunea jantelor poate varia între 16 şi 18 inci. Opţional poate fi pus un „pachet sport” cu decor negru abundent, o grilă diferită și terminaţii de eşapament duble.
  • La interior vedem, deja tradiţional ca în toate maşinile produse în masă, o planşă de bord cu un panou care integrează două monitoare de 12.3 inci. Culorile valabile pentru tapiţerie este negru de bază, dar şi scheme combinate – bej cu un albăstrui sau verzui.
  • Un număr total de 10 airbaguri sunt montate standard, iar printre opţiuni se numără un head-up display cu realitate augmentată, un acoperiş panoramic, scaune frontale reglabile electric prin comenzi pe uşi, în stil Mercedes-Benz, etc. Se promite un spațiu generos pe al doilea rând de locuri, iar ocupanţii acestora au acces doar la deflectoare de ventilaţie şi un singur port USB.
  • Printre asistenții electronici disponibili se numără un cruise control adaptiv, un sistem de frânare automată de urgenţă şi unul de menţinere în bandă, pe lângă alții care deja sunt o normalitate pentru automobil din 2022. Prezența unei camere pe montantul stâng interior al parbrizului înseamnă că la bord este şi un sistem de recunoaştere a feţei, dar şi de monitorizare a oboselii şoferului.
  • La capitol tehnic noul sedan este unificat cu cele mai noi crossovere ale mărcii. Versiunea de bază are un benzinar turbo de 1.5 litri (156 CP şi 230 Nm) + un CVT cu nouă trepte fixe. Arrizo 8 GT are deja un benzinar turbo de 1.6 litri (197 CP şi 290 Nm) + o cutie robotizată cu şapte trepte şi două ambreiaje umede. 
    • Viteza maximă pe care o pot atinge este de 195 şi 205 km/h respectiv.
    • Tracțiunea este doar pe puntea din față.
    • Toate versiunile au suspensie spate independentă. 
    • Pentru mai târziu se promite apariţia unei unităţi de propulsie plug-in hybrid!

Sedanurile pe benzină vor intra pe piața chineză în septembrie. Gama de prețuri variază între 15 şi 19 mii de dolari! Adică, noul Chery Arrizo 8 este mai ieftin decât o Toyota Corolla (costă de la 16 mii de dolari în China)!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/