(video) Premieră la Le Mans: Alpine a dezvăluit arma sa pentru cucerirea titlului din 2024

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Francezii de la Alpine au făcut o pauză în acest an şi nu participă în cursele de anduranţă în clasa de top (doar în LMP2), însă se pregătesc de revenire în aceasta. Producătorul francez a dezvăluit astăzi versiunea beta a noului său A424, la 60 de ani de la prima participare în maratonul din Le Mans!

Alpine A424 este un LMDh, ceea ce înseamnă că va putea participa paralel atât în campionatul FIA WEC (clasa de top Hypercar), cât şi în campionatul IMSA de peste ocean (clasa de top GTP)!

Extrem de elegant în față şi cu două stopuri sub forma literei A, stilul raționalizat al cockpitului și al caroseriei este similar cu al unui hypercar autorizat pentru a folosi drumuri publice. Din lateral, există o reminiscență a conceptului Alpenglow prezentat la Salonul Auto de la Paris în octombrie 2022. 

„Este irascibil, elegant și distinctiv prin designul său simbolic și iconic. Întruchipează atât prezentul, cât și viitorul nostru, datorită implicării și investiției designerilor noștri în dezvoltarea sa.”

Laurent Rossi, CEO Alpine

Alpine A424_β se bazează pe un șasiu Oreca. Primele teste în tunelul eolian au avut loc în iulie anul trecut, testarea motoarelor a început în decembrie, iar cuplarea motor/cutie de viteze în mai. 

Un motor V6 single-turbo de 3.4 litri, proiectat în cooperare cu Mecachrome, a fost combinat cu o cutie de viteze Xtrac și o baterie Williams. „Vom fi singurii cu această configurație”, a spus inginerul de proiect Christophe Chapelain.

Maşinile LMDh trebuie să se bazeze pe unul dintre cele patru șasiuri acceptate în LMP2. Concurenții le montează un motor la alegere și un sistem hibrid comun de 50 kW. Pentru a garanta competitivitatea tuturor mașinilor, ACO, FIA și IMSA au definit mai multe principii, inclusiv o fereastră de performanță aerodinamică, o greutate minimă de 1.030 kg și o putere de 500 kW (680 CP). Caroseria, însă, poate adopta indiciile de stil ale vehiculelor standard de producție ale mărcii.

Alpine va face în continuare un parteneriat cu echipa Signatech. Prima cursă FIA WEC la care va participa din 2024 va fi noua etapă din Qatar şi prima din calendar, de la început de martie. Maşinile vor rula pe o distanţă de 1.812 km.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/