(video) Premieră: Supercarul conceptual Alpine Alpenglow

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Conform strategiei Renaulution, marca Alpine este pe cale să se extindă și să se transforme. Dacă acum gama constă doar din diferite versiuni ale mașinii sport A110, atunci gama promițătoare numită Dream Garage include trei vehicule electrice: o versiune fierbinte a noului Renault 5 ce urmează a fi prezentat, un crossover coupe și un succesor pentru A110.

Dezvoltarea acestor trei modele încă nu a fost încă finalizată, primul debut fiind aşteptat abia în 2023. Prin urmare, pentru Salonul Auto de la Paris, care începe din 17 octombrie, marca a pregătit doar un show car neobișnuit, numit Alpenglow, care ar trebui să arate capacitățile sale și direcția de dezvoltare a designului. La urma urmei, tema retro a modelului A110 nu poate fi eternă.

Conceptul este numit după efectul optic de “strălucire alpină”, care se manifestă ca o strălucire roșiatică în apropierea orizontului, opus soarelui, atunci când discul solar este chiar sub orizont. Astfel, Alpine Alpenglow simbolizează zorii noilor tehnologii.

Din ce putem vedea, în faţa noastră este o maşină de curse cu un şasiu, sub o caroserie parţial transparentă, asemănător cu al unui monopost de Formula 1, cu o lungime de 5.21 metri, o lățime de 2.14 metri și o înălțime de 1.02 metri. Are o structură monococă din fibră de carbon (inclusiv reciclată), un cockpit cu singur loc integrat şi o manşă în stil LMP1 în locul unui volan tradiţional. Toate comutatoarele și butoanele disponibile sunt situate doar pe volan.

Alpenglow are un motor cu ardere internă care este montat în spatele cockpitului, însă acesta funcționează cu hidrogen, astfel încât se eliberează doar apă și aburi în atmosferă. Rezervoarele de hidrogen în formă de picătură (rezistente la o presiune de până la 700 bar) sunt montate sub aripi, pe părțile laterale ale cockpitului. 

De realizarea unităţii de propulsie s-a ocupat HYVIA, întreprinderea mixtă formată vara trecută de Renault și Plug Power pentru a dezvolta tehnologia de propulsie cu hidrogen. Specificațiile sale nu au fost anunțate.

Și, în general, nu există mai multe detalii despre acest show car. Judecând după strategia Renaulution, o astfel de mașină nu este planificată pentru producție. Dar, cel mai probabil, mașina de curse Alpine pentru maratonul de 24 de ore de la Le Mans va arăta cam așa: compania franceză a anunțat participarea la acest campionat din 2024.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/