(foto) Alpine se angajează să concureze la cursele de anduranţă LMDh din 2024

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La patruzeci și trei de ani de la victoria sa istorică și la câteva săptămâni după obținerea unui loc pe podiumul cursei de 24 de ore de la Le Mans, Alpine confirmă continuarea participării sale în sporturile de anduranță. Marca va concura din 2024 şi în LMDh (Le Mans Daytona h)!

După revenirea Alpine în cursele de anduranță în 2013, în parteneriat cu Signatech, victoriile au urmat una după alta. Mai întâi în seria europeană Le Mans (ELMS), cu titlurile piloților și echipelor în 2013 și 2014. Apoi pe scena mondială în FIA WEC, cu două titluri (2016 și 2019) și trei victorii la cursa de 24 de ore de la Le Mans în foarte competitiva categorie LMP2 – “LE MANS” PROTOTYPE 2 (2016, 2018 și 2019), plus un podium în categoria HYPERCAR de anul acesta.

Mai mult ca oricând, Alpine dorește să-si adauge noi victorii în palmares. Începând cu 2024, Alpine va intra în LMDh, una dintre cele două categorii din clasa Hypercar. Alpine va lansa două mașini proiectate în jurul unui șasiu Oreca și, mai presus de toate, a unui motor Alpine dezvoltat la Viry-Châtillon. Motopropulsorul va beneficia de toată experienţa dobândită în Formula 1.

Complementaritatea dintre cursele de anduranță și Formula 1 este un atu important al noului program de anduranță Alpine. Pe lângă motor, caroseria se bazează pe expertiza Enstone în aerodinamică, un element central în motorsport. Ansamblul format din motor, șasiu și caroserie beneficiază de expertiza tehnică a echipelor Signatech și Alpine F1 pentru a atinge un nivel de performanță care îi permite să lupte pentru locurile de top.

“Programul Alpine Endurance evidențiază angajamentul și ambiția mărcii față de motorsport. Concurând atât în Formula 1, cât și în curse de anduranță, Alpine va fi una dintre mărcile rare care concurează în ambele competiții de top ale motorsportului. Vom profita de tot ce avem mai bun în F1 și cursele de anduranță, folosindu-ne toate sinergiile tehnice și tehnologice, pentru a avea avantaj asupra rivalilor de prestigiu.” Laurent Rossi, Alpine CEO.

Implicarea în LMDh face parte dintr-o logică sportivă și economică pentru Alpine. Datorită noilor reguli definite de ACO, Alpine va putea concura din poziții de egalitate cu adversarii săi pentru victoria finală. Modelul de afaceri al LMDh este puternic, deoarece facilitează vânzarea de mașini către clienți. Acest sistem permite Alpine să își asigure angajamentul în competiția de anduranță timp de patru ani.

Așteptată de fanii din întreaga lume, această intrare în categoria de Anduranță de top este în concordanță cu ADN-ul mărcii. Alpine a participat la cursa de 24 de ore de la Le Mans de 11 ori între 1963 și 1978. Deși marca a fost privită ca un outsider, a câștigat Indexul de eficiență termică în 1964, 1966 și 1968 și Indexul de performanță în 1968 și 1969. În plus, Alpine a obținut 10 victorii de clasă și cel mai important, victoria generală din 1978 cu Alpine A442B condus de Jean-Pierre Jaussaud și Didier Pironi.

Alpine și partenerul său, Signatech, au început să se gândească la continuarea programului de Anduranță până în 2024. Brandul dorește să rămână implicat în Campionatul Mondial FIA WEC pentru a se pregăti mai bine pentru sosirea sa în LMDh din 2024.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/