(video) Concurentul hipercarului Mercedes-AMG Project One va veni din Singapore

Compania din Singapore Vanda Electrics a lansat câteva teasere intrigante despre hipercarul electric numit Dendrobium.

Maşina, care este dezvoltată în comun cu firma Williams Advanced Engineering (parte a Williams Group, în care intră şi echipa Williams), va fi primi tehnologii din Formula 1 şi va fi prezentată chiar în această primăvară la Salonul Auto de la Geneva.

Dezvoltatorii îl numesc primul hipercar făcut în Singapore, dar mai multe detalii le ţin în secret. La Geneva va fi prezentat deocamdată doar în calitate de concept.

Habitaclul va putea adăposti două persoane şi va fi făcut din carbon şi piele de la firma scoţiană Bridge of Weir Leather. De asemenea, în construcţie se folosesc materiale compozite, elemente aerodinamice complicate şi o unitate de propulsie electrică, de toate fiind responsabilă Williams Advanced Engineering.

Maşina a fost numită în cinstea unei plante din specia orhideelor. Uşile şi o parte din acoperiş, la deschidere amintesc de aceste flori când îşi deschid petalele complet.

Potrivit unor informaţii neoficiale, unitatea de propulsie va produce 1.500 de cai putere şi va fi alimentată de la un acumulator cu 90-100 kWh. Acceleraţia 0-100 km/h o va face în 2-6 secunde, viteza maximă va fi de aproximativ 400 km/h, iar autonomia estimată la 400 de kilometri.

Vezi şi: (foto) Mercedes-AMG a dezvăluit oficial numele hipercarului cu 1000 de cai putere

Sursă: Motor1

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/