Japonezii folosesc serviciile de car sharing pentru lucruri care i-au uimit pe prestatori

Companiile japoneze care oferă servicii de car sharing au aflat că un număr semnificativ de clienți închiriază mașini, dar nu merg nicăieri cu ele! În schimb, le folosesc pentru somn, relaxare, mâncare şi conversaţii la telefon.

De menţionat că zilnic numărul unor astfel de oameni este în creştere!

FOTO: japantimes.co.jp

Cei mai mari operatori locali de car sharing, Times24 și Orix, ca urmare a unui studiu de rutină, brusc au descoperit că au un număr tot mai mare de clienți care închiriază în mod regulat autoturisme, dar nu merg nicăieri cu ele şi nici chiar nu le mişcă din loc! Managerii au găsit acest fenomen ciudat și au încercat să afle de la acești oameni de ce ei, de fapt, au nevoie de serviciul de partajare auto.

Rezultatele sondajului au fost destul de neașteptate. Din câte se pare, unul din opt japonezi foloseşte o maşină străină nu pentru deplasări, ci pentru scopuri foarte diferite. De cele mai multe ori mașinile sunt închiriate pentru a dormi în ele sau doar pentru odihnă. Alţii le folosesc doar în calitate de spaţiu de depozitare pentru genţi sau obiecte personale, însă cel mai des utilizatorii stăteau în maşină cu un laptop, în loc să meargă într-o cafenea.

Cu toate acestea, o parte echitabilă a niponilor într-adevăr folosesc automobilele pentru a lua prânzul. Mai mulţi respondenţi au declarat că în loc să meargă într-o cantină, îşi procură bucate gata preparate de la cel mai apropiat butic şi se închid în maşini pentru a o mânca.

Un mic procent de clienţi arendează maşini doar pentru a sta în habitaclu şi a vorbi la telefon, în acelaşi timp încărcându-l.

Costul mediu în Japonia al serviciilor de car sharing este de 66 de lei moldoveneşti pentru 30 de minute de utilizare.

Vezi şi: (foto) Cea mai mare flotă de BMW i3 pentru car sharing din lume se lansează la Varşovia

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/