(video) Piloţii Red Bull Racing au luat la test noul Aston Martin Valkyrie! Primele impresii

(update 18.02.2020) Astăzi, pe circuitul britanic Silverstone, Aston Martin a dezlănțuit puterea a trei exemplare a hipercarului Valkyrie, oferind piloţilor echipei Aston Martin Red Bull Racing Max Verstappen și Alex Albon posibilitatea să “guste” pentru prima dată această maşină revoluţionară.

Fiecare pilot de Formula 1 a luat loc în spatele volanul primului prototip de verificare (VP) care și-a făcut debutul public la Marele Premiu al Marii Britanii anul trecut – Aston Martin Valkyrie VP1. Alte două numite corespunzător VP2 şi VP3 au rulat pe aceeaşi pistă pentru prima dată sub conducerea pilotului de teste Chris Goodwin, dar şi a piloţilor Darren Turner şi Alex Lynn din echipa Aston Martin Racing WEC, semnalând astfel următorul pas în programul de dezvoltare fizică a mașinii.

Fiecare prototip de verificare (se vor construi opt în total) este supus unei varietăți de programe de testare intense, concepute pentru a dezvolta și valida atribute specifice care contribuie la obținerea performanței celui mai rapid hipercar din lume. Aceste programe au loc înaintea primelor livrări a maşinilor către clienţi, lucru amânat anterior cu un an şi programat pentru start în a doua jumătate a acestui an 2020.

“Am fost aici la Silverstone pentru a urmări primele rulări ale noului Aston Martin Valkyrie în cadrul British Grand Prix din 2019, dar, desigur, este întotdeauna mai bine să fii la volan, și să fii unul dintre primii tipi care să conducă o mașină nebună ca asta a fost foarte interesant. A fost uimitor să obții un prim gust. Desigur, încă este în faza de dezvoltare, dar puteți simți deja ritmul, care în comparație cu o mașină normală este… destul de diferit! Aston Martin Valkyrie și nivelurile sale de forță de apăsare sunt incredibile, și mai arată super agresiv. A fost multă distracție la volan”, a declarat Max Verstappen.

“A fost incredibil de interesant să am această ocazie de a conduce un Aston Martin Valkyrie și primul lucru care m-a lovit a fost aspectul vizual – arată minunat! De asemenea, se simte ca o mașină de curse. Max a condus înaintea mea, așa că anticiparea era tot mai mare, iar pentru a avea șansa de a o conduce era cu adevărat special. Evident, mai există ceva de făcut, dar deja se simte foarte bine, în special echilibrul dintre colțuri. Este un automobil foarte ușor, se simte foarte agil. Cu siguranță, în comparație cu o mașină de Formula 1, îți lipsește forţa de apăsare autentică unui F1 car, dar totuși simți G-urile în colțuri și cu siguranță reacționează mai asemănător cu un monopost decât cu o mașină stradală normală. Este destul de special. Doar trebuie să pun mâna pe unul”, a spus Alex Albon.


(15.07.2019) Un prototip al noului Aston Martin Valkyrie a debutat în premieră într-un spaţiu public

Noul Aston Martin Valkyrie nu mai este un secret după ce un prototip pre-serie şi-a făcut debutul său public şi dinamic în fața unei mulțimi entuziasmate, chiar înainte de Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii, care a avut loc acum câteva ore.

Maşina hibridă cu 1.176 de CP, condusă de pilotul de teste Chris Goodwin, a rulat pe circuitul Silverstone.

Vezi şi: (video) Primul rival serios pentru Toyota în FIA WEC! Aston Martin pregăteşte hipercaruri de curse Valkyrie

După mai multe luni de zile de modelare digitală și lucru cu simulatoare, împreună cu Aston Martin și ingineri de la Red Bull Advanced Technologies, deplasarea care a avut loc acum câteva ore se întâmplă pentru prima dată cu un Valkyrie în lumea fizică.

Noul Valkyrie, cea mai extremă mașină stradală din lume și platforma pentru un viitor concurent în campionatul FIA WEC este viziunea combinată şi rezultatul unei colaborări tehnico-strategice între Aston Martin, Red Bull Advanced Technologies și partener de proiect AF Racing.

“Am condus această mașină în jurul Silverstone de nenumărate ori într-un simulator şi tot aici la volanul altor maşini sportive pe parcursul carierei mele, dar să conduci în realitate un Valkyrie este ceva deosebit de special. Desigur, avem încă o mulțime de lucru asupra automobilului, dar putem începe acum într-adevăr procesul de testare fizică și de a-i realiza capacitățile care au fost dezvoltate în ultimele luni. Lăsând asta deoparte, azi mi-a adus un zâmbet adevărat pe față și sper că mulțimea care a văzut-o din tribune s-a bucurat la fel de mult ca și mine”, a declarat pilotul Chris Goodwin.

Amintim că noul Aston Martin Valkyrie va exista în doar 150 de exemplare şi toate au fost deja vândute. Startul livrărilor către clienţi este programat pentru ultimul trimestru din acest an.

Vezi şi: Cererea pentru noul Aston Martin Valkyrie a depăşit de şase ori oferta

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise