(video) Aston Martin a dezvăluit puterea totală a lui Valkyrie! Primul prototip funcţional a fost adus la Geneva

Aston Martin a început să construiască prototipuri ale hipercarului Valkyrie. Primul, complet funcțional, a fost prezentat în premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva şi cu această ocazie britanicii dezvăluie cifrele complete de performanţă livrate de către unitatea de propulsie hibridă pe care o are.

Inima lui Aston Martin Valkyrie este un agregat V12 de 6.5 litri natural aspirat cu un unghi al blocului cilindrilor de 65 de grade, făcut de către Cosworth de la zero. Cu inspiraţie de la motoarele folosite în Formula 1 în anii ’90, dar beneficiind de două decenii de progres în proiectare, utilizare de materiale și expertiză de fabricație, acesta stabilește noi standarde excepționale pentru numărul maxim de rotaţii și greutate.

Cu o putere de vârf certificată 1.014 CP la 10.500 de rpm, se mai poate roti până la maxim 11.000 de rpm. Acest indicator este o premieră pentru o maşină stradală cu motor natural aspirat. Cuplul maxim este de 740 Nm atinşi la 7.500 de rpm. Aceste cifre sunt livrate doar de motorul cu ardere internă, însă un impuls de performanță şi mai mare este livrat de sistemul hibrid.

Vezi şi: (video) Aston Martin arată imagini cu hipercarul Valkyrie de serie, dar şi opţiunile pregătite pentru clienţi

Atunci când este descris sistemul de propulsie al unei mașini stradale tradiționale sau chiar al unei mașini stradale hibride convenționale, este ușor de separat componentele principale și de enunţat rolurile lor individuale. Pe Aston Martin Valkyrie, unde designul și ingineria fiecărei părți au fost abordate cu meticulozitate prin tehnologiile Red Bull Advanced Technologies, multe componente cheie fac mai mult de un singur lucru.

Folosind, de exemplu, sistemul de propulsie al lui Aston Martin Valkyrie, atât motorul V12, cât și carcasa cutiei de viteze sunt parte a structurii maşinii. Aceasta din urmă oferă pe carter puncte de montare a suspensiilor spate, ajutând, de asemenea, la asigurarea unei rigidități structurale mai mari și eliminarea greutății unui subcadru posterior suplimentar.

Acumulatorul integrează toate subsistemele relevante și servește ca suport pentru electronica de putere a vehiculului, în timp ce, în plus față de funcțiile Power Boost și Energy Recovery System, un motor electric contribuie la performanța mecanică a cutiei de viteze. De asemenea, Valkyrie este dotat cu un sistem KERS asemănător cu cel montat pe maşinile de Formula 1.

Sistemul hibrid al lui Aston Martin Valkyrie a fost dezvoltat de doi parteneri tehnici principali: Integral Powertrain Ltd care a furnizat motorul electric specializat și Rimac pentru sistemul de baterii hibride uşoare.

Drept rezultat, sistemul hibrid complet contribuie cu o putere suplimentară de 162 de cai și un cuplu adiţional de 280 Nm, care stabilește puterea maximă certificată a unui Valkyrie la 1.176 de CP şi 900 Nm, generaţi la 10.500 şi 6.000 de rpm!

Cu toate acestea, caracteristicile dinamice rămân încă un mister, asta pentru că încă urmează un complex ciclu de teste care vor dura mai multe luni de zile.

Vezi şi: (video) GENEVA 2019: Premieră mondială – Viitorul Aston Martin Vanquish va concura cu supercarurile italiene

Vezi şi: (video) GENEVA 2019: Premieră mondială – Aston Martin AM-RB 003 Concept are un eleron unic în industrie

Vezi şi: GENEVA 2019: Premieră mondială – Lagonda All-Terrain Concept este un viitor super SUV de lux

GALERIE FOTO cu premierele mărcii de la Geneva:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/