(video) Aston Martin arată imagini cu hipercarul Valkyrie de serie, dar şi opţiunile pregătite pentru clienţi

Proprietarii de Aston Martin Valkyrie, expresia supremă a designului, a ingineriei și a performanței printre hipercaruri – știu deja că urmează să primească din acest an o mașină cu adevărat excepțională, însă divizia de personalizare a mărcii “Q” este pregătită să realizeze vise și dorințe mai unice pentru cei care vor deţine o parte din această colecţie de automobile exclusive.

Pornind de la parteneriatul dintre Aston Martin și Red Bull Advanced Technologies, Aston Martin Valkyrie este o expresie reală a vieții fără compromisuri a performanței. În acest sens, cele 150 unități, construite, omologate pentru circulaţia pe drumurile publice şi vândute deja, pot fi optimizate şi mai mult datorită unui AMR Track Performance Pack.

Componentele care se găsesc de regulă pe maşini de circuite, care pot fi înlocuite cu cele montate standard, sunt prevăzute să contribuie la atingerea unui timp mai bun cu 8% în parcurgerea unui tur pe o pistă, comparativ cu un Valkyrie standard (în dependenţă de configuraţia traseului, condiţiile meteo, nivelul de degradare a anvelopelor şi capacităţile şoferului).

AMR Track Performance Pack este compus dintr-o nouă parte frontală mult mai aerodinamică, care oferă o forță de apăsare și o eficiență mai mare, un al doilea set de panouri exterioare pentru caroserie, care le înlocuieşte pe cele obişnuite, mecanisme de frânare uşoare din titan, suspensie cu setări focusate pentru utilizarea pe circuite (amortizoare revizuite, bare de torsiune şi bare anti ruliu diferite) şi jante din magneziu de culoare mată neagră cu nişte capace aerodinamice speciale.

Clienții care aleg AMR Track Performance Pack pot, de asemenea, să opteze pentru una din cele trei livrele AMR sau un finisaj propriu unic, care va fi realizat de subdiviziunea diviziei Q “Commission”, care reprezintă un serviciu de personalizare VIP.

Pentru cei care aleg să-și păstreze exemplarul Aston Martin Valkyrie pentru folosirea pe drumurile, opțiunile sunt nelimitate. Patru teme generale frumoase “Designer Specification” (printre ele: Ultimate, Mantis şi Spirit) sunt disponibile pentru cei care doresc ca maşina să rămână aproape de viziunea designerului, oferite în combinaţie cu următoarele culori exclusive: Slipstream Green, Liquid Petroleum, Ethanol Silver şi Maximum Orange.

Vezi şi: (video) Ştiai asta? Motorul de pe Aston Martin Valkyrie se poate roti până la 11100 de rpm

Pentru clienţii care şi-au format în minte o imagine mai specială şi vor să o vadă pe maşină, stilul imaginat poate fi transformat în realitate prin programul Ultimate Personalisation, care îi invită pe proprietari să lucreze în colaborare cu echipa de design a mărcii britanice şi ulterior specialiştii de la Q “Commission” să se ocupe de treabă (vezi de exemplu în ultimele imagini din galerie cum a încercat opţiunea un coleg de al nostru de la Top Gear).

Acoperișul și capacul care acoperă motorul din spate sunt vopsite într-un negru lucios standard, însă pot fi personalizate pentru a fi din fibră de carbon expusă la vedere, care poate continua de-a lungul canalelor cu un lac lucios, iar terminaţia texturată argintie a eşapamentului şi toba acestuia pot deveni negre după specificație. Proprietarii pot avea, de asemenea, primul Aston Martin cu insigne realizate complet din titan.

Vezi şi: (video) GENEVA 2018: Premieră mondială – Aston Martin s-a ţinut de cuvânt şi a făcut Valkyrie AMR Pro

În interiorul lui Aston Martin Valkyrie, ergonomia minimalistă a cabinei de pilotaj este îmbrăcată în materiale textile, așa cum se potrivește unui hipercar. O gamă largă de culori, modele și finisaje de Alcantara sunt disponibile pentru scaune, împreună cu șase opțiuni îndrăznețe de culoare pentru centurile de siguranţă în şase puncte, care fac referire la culoarea exterioară și contrastează cu alegerea componentelor hardware prezentate în fibră de carbon. Opţiunea unei tapiţerii speciale combinată cu lână, văzută pentru prima dată pe Aston Martin One-77, poate fi selectată pentru a adăuga un element decorativ suplimentar la buzunarele de pe uşi şi cotiere.

Aproape toate comenzile pe care şoferul le va avea la dispoziţie şi care răspund de rulare sunt poziţionate pe volanul unic în felul său. Comutatoarele sunt realizate din metal anodizat în culoare argintie, neagră sau roşie. În mod alternativ, clienții pot solicita din nou serviciul “Q” pentru a le face în culoarea dorită, iar cea mai scumpă opţiune este ca acestea să fie realizate din titan.

Divizia “Q” oferă alte numeroase opțiuni de personalizare excelente, inclusiv pachetul Gold, care aplică o folie “livrea” din aur autentic de 24 de carate, așezată cu meticulozitate între vopsea şi lac!

Iar pachetul Mokume Carbon Fiber va stimula clientul să-l aleagă pentru ca inserţii din acest material să apară în zone cum ar fi: lăcașul interior al farurilor, prizele de aer laterale, cotiera, deflectorul central de aer şi pe volan. Creat în mod unic de către studioul de design al Aston Martin, fibra de carbon Mokume are un aspect frumos și tehnic, şi mai contribuie în mode evident la reducerea greutăţii generale.

Cu o gamă largă de opțiuni de alegere, Aston Martin le-a oferit deja clienților ocazia de a-și vedea creațiile finale, folosind realitatea virtuală. Utilizat în timp real în timpul procesului de specificare la uzina din Gaydon, această tehnologie a fost utilizată cu mare efect, asigurând clienții care au părăsit sediul companiei că fiecare opţiune aleasă se potriveşte perfect pe automobilul lor.

Cu o gamă completă de specificații inspiraţionale ale “Q” alese de echipa Aston Martin Design și cu mai multe opțiuni care urmează a fi pregătite, Aston Martin Valkyrie este una dintre cele mai personalizabile mașini din lume.

Vezi şi: (foto) Cei care vor conduce un Aston Martin Valkyrie se vor simţi cu adevărat ca într-un monopost F1

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise